петак, 2. септембар 2016.

BAJA I BAJIĆI
Danas je u Okružnom sudu Banja Luka održan nastavak glavnog pretresa u montiranom procesu koji je protiv mene, a po direktnom nalogu Milorada Dodika, pokrenuo Miodrag Bajić, tadašnji glavni specijalni tužilac RS.

Danas se, budući da je u međuvremenu prestalo da postoji Specijalno tužilaštvo RS (očigledno su dosad uspješno zataškali sve njima važne slučajeve krupnog kriminala i korupcije), u sudnici pojavio Miodrag Bajić lično, u svojstvu zamjenika glavnog republičkog tužioca, što je u međuvremenu postao, kao vjeran i odan sluga Dodikov. Drago mi je zbog toga, jer je bilo izuzetno mučno gledati njegov nekompetentan i neprofesionalan produženi kabal u liku Miodraga Mitrovića, koji je svakako samo radio po diktatu svog šefa.

Ni Bajić, na žalost, ne odaje utisak stručnosti i profesionalizma, osim što ga goni strasna želja da se još više umili svom šefu i time osigura nastavak poprilično tanke karijere tužioca. U dokaze je tako, po drugi put, uvrstio planove RUGIP-a koje je usvojila Vlada RS, ni sam ne znajući šta time u stvari hoće da dokaže. Nadati se da će nam to postati jasno nakon njegove završne riječi.

Ponovo je svjedočio i Kudra Zdravko, koji je potvrdio ono što prethodnom nesposobnom tužiocu nije bilo jasno, a to je da su u završnim računima RUGIP-a za svaku godinu bila  sadržana i sredstva isplaćena za zakup stanova za zaposlene u Upravi, pojasnivši da se radi o kontu 4121 – zakup. Pojasnio je takođe razočaranom Bajiću da revizorski izvještaji RUGIP-a za taj period nisu bili negativni (kako je on sugerisao), nego sa izražavanjem rezerve koja se odnosila na više stavki, između kojih je jedna bio i zakup stanova. Ono što je meni odmah bilo jasno jeste i to da je svjedok Kudra očigledno bio pod pritiskom strahovlade u Upravi i zabrinut za sopstveno radno mjesto, zbog čega je neuvjerljivo ponovio priču o tome da sam navodno kao direktor bio upozoren na nekakvom neformalnom sastanku da plaćanje stanova nije u skladu sa zakonom (zanimljivo: ovog su se svjedoci sjetili tek kad ih je ispitivalo specijalno tužilaštvo, jer famoznog neformalnog sastanka nema u zapisnicima kada ih je ispitivala policija). Naravno, potvrdio je i to da nikada niko ni na jednom zvaničnom sastanku Kolegija Uprave nije upozoravao na ovo, niti je izdvajao mišljenje u odnosu na usvajane stavove Kolegija po pitanju revizorskih izvještaja.

Završnica ovog specijalno montiranog montiranja dogovorena je za 16.09.2016.g. tačno u 12 sati. Baja i Bajići protiv istine, pravde i ljudskog morala! Kao, po njima najveći kriminalac Republike Srpske kojim se, evo, najljući specijalci bave već par godina, suočiću se mirno i uzdignuta čela sa Justicijom, boginjom pravde, jer znam da nisam kriv, a znaju to i oni. 

Pitam se kako će se oni suočiti sa bremenom koji im visi nad glavom i samo što ih nije poklopilo?

Нема коментара:

Постави коментар