петак, 30. септембар 2016.

VIDEO-REFERENDUMSKA BAJKA






Naš vrli predsjednik bi da ga putem video-linka iz Banja Luke saslušaju tužioci (ako baš moraju). Možda bi tom prilikom mogao i da im nešto otpjeva. Predlažem da to bude pjesma omiljene mu pjevačice Cece – Kukavica!



Njegov glasnogovornik Višković je zbunjen „ja nigdje ne vidim ulogu predsjednika RS u čitavoj ovoj priči i zakonskom donošenju odluka u vezi sa referendumom...ne vidim kakve veze predsjednik RS ima sa svim tim“.

Uostalom, Ustavni sud ima prethodno da riješi provođenje svojih 90 odluka, pa tek onda da se bavi ovom. 

Tužilaštvo, pak, neka prvo riješi 300 samoprijava članova Predsjedništva i Glavnog odbora SNSD-a, pa onda nek se bavi ovom Dodikovom. „On nema veze sa tim. No, ako neko na taj način želi dijeliti krivicu, svi smo mi, na neki način, "krivi". Ali, onda je krivo i 677.000 glasača koji su izašli i dali glas za referendum. U konačnici se postavlja pitanje da li bi, prema takvoj logici, i njih neko trebalo da pozove i sasluša.“ – brani Višković svoga gospodara. 

Što se tiče referenduma kao referenduma, čovjek postavlja razumno pitanje „Zašto sutra ne pitati i građane RS i građane FBiH da li su saglasni da se, recimo, energetski sektor privatizuje? Postoje mnoga pitanja o kojima bi građani trebalo da daju svoj stav, pa tek onda politika to da implementira.“ 

U potpunosti se slažem sa njim. Građane cijele BiH bi, na primjer, trebalo pitati: 

Da li ste za to da se svim političarima i nosiocima javnih funkcija ispita porjeklo imovine? 

Da li ste za to da se svim funkcionerima u BiH na svim nivoima (da, da i u RS) plate i naknade smanje i ograniče na maksimalno dvije prosječne plate u BiH? 

Da li ste za to da se uvede obaveza svih organa vlasti (da, da i u RS) da javno objavljuju na šta su potrošili svaku marku javnih sredstava?

Garantujem vam da za ovakvu vrstu referenduma ne bi trebalo „navlačiti“ rezultate izlaznosti.

Нема коментара:

Постави коментар