уторак, 16. фебруар 2016.

Muke po Mitroviću



U Okružnom sudu Banja Luka, u montiranom procesu koje je protiv mene pokrenulo  Specijalno tužilaštvo po direktnom nalogu Milorada Dodika, danas je nastavljeno ispitivanje svjedoka optužbe. Za gotovo četri sata, ispitano je ukupno devet lica zaposlenih u Republičkoj upravi ze geodetske i imovinsko-pravne poslove. Naravno da je nemoguće prepričati sve šta se događalo na ovom sve interesantnijem sudskom procesu, iako znam da je interesovanje javnosti, a pogotovo ljudi u Upravi, ogromno. Zato ću se zadržati samo na, po meni, bitnim detaljima.

Tužilac Mitrović je, na početku, djelovao zadovoljan i sigurniji u sebe nego prošli put. Uskoro smo saznali i razlog. Naime, svjedoci su potvrdili da su, u prethodnih par dana, bili pozvani u Specijalno tužilaštvo od strane Mitrovića i da, gle čuda, ne postoje zapisnici sa tih novih susreta. Čovjek je samo htio da bude siguran šta će koji svjedok reći i da neće biti iznenađenja, kao prošli put. Fino ih je instruisao šta treba da kažu, šta da zaborave, a šta da prešute. Kaže da na to ima pravo, ali onda nije jasna njegova više nego burna neverbalna reakcija kad je „provaljen“. Čovjek se toliko znojio i zajapurio da sam mu lično morao dodati papirnatu maramicu (njegova atraktivna saradnica u miniću nije ni za to bila sposobna). 

Odmah je zatražio pauzu, koja mu je odobrena, te je nekako došao sebi u nastavku suđenja. I dalje je neuk, plitak i sve samo ne sposoban profesionalac, kakvi bi morali biti specijalni ili okružni tužioci. 

Svjedoci su potvrdili i činjenicu da je petogodišnje programe poslova premjera i godišnje planove rada Uprave, kojim je planiran utrošak sredstava za sve namjene, pa i za zakup za koji me terete, usvojila Narodna skupština RS (u vrijeme Igora Radojčića) i Vlada RS-a, kojom je rukovodio Milorad Dodik. Bilo bi zanimljivo čuti i njihova svjedočenja o tome. Vjerujem iskreno da bi Dodik radije svjedočio na mom, nego na suđenju Slobodanu Pavloviću.

Osvrnuću se još samo na svjedočenje Danijele Domazet - glavne uzdanice spetljanog i nekompetentnog tužioca. Očito je ovu svjedokinju najbolje „pripremio“, što i nije čudo kada se zna da je dotična, uz podršku muža iz policije, na sve spremna žena. To je pokazala i prilikom rješavanja niza spornih predmeta, a za jedan od njih – poznati slučaj FRUKTONA, protiv nje sam, zbog utvrđenih nezakonitosti, podnio i krivičnu prijavu. Iako je, kao pomoćnik za opšte, pravne i finasijske poslove, bila nadležna upravo za pitanja koja su predmet ovog montiranog procesa (ne sumnjam da je i sama zdušno pomagala u montiranju), ona navodno ništa nije znala, niti joj je dostavljana ikakva dokumentacija, samo je čula šta kolege pričaju...E pa, možete biti sigurni da ćemo joj u nastavku, sa zadovoljstvom, osvježiti vrlo, vrlo kratko pamćenje.

Нема коментара:

Постави коментар