четвртак, 4. фебруар 2016.

BOMBARDEROV LET



Živimo u svijetu u kojem je sve teže nešto sakriti. U manjim sredinama, u koje valja ubrojati sve i jedno naseljeno mjesto u RS i BiH, uključujući i Banja Luku i Sarajevo, sve se, manje više, zna. Do toga šta ko kuva za ručak. 

Čudno je što još jedino naši vlastodršci (kao i pretendenti na presto) misle da se neke sramotne stvari mogu sakriti. Da se budžeti mogu čerupati. Da se može raditi šta se hoće i samo za svoj ćar. I to tako za vjeke vjekova. I moj sedmogodišnji sin bi na to rekao – e, pa neće da može!

Sad je jedino stvar u tome da li neko ima hrabrosti da to što zna ili sazna naglas kaže. E, tu smo već dosta tanki. Pogni glavu, ćuti, trpi, vidiš-da-su-moćni, šta-imaš- od-toga, nemoj-da-te-mrak-pojede, čuje se sa svih strana.

Utoliko su vrijedniji usamljeni i hrabri glasovi razuma, koji nas opominju, koji nam ne daju da trpeljivo, savijene kičme i pognute glave sve to podnosimo. Tako sam ja doživio ljude sa radio stanice Slobodni Drvar – sve same crne bombardere, koji jednostavno ne daju lopovima da mirno kradu, neukima da pametuju, korumpiranima da pričaju o poštenju!

U partizanskom kraju, ponovo partizani! U zemlji koju su okupirali bahati, nemoralni i korumpirani vlastodršci, ponovo 'ilegalci' koji se bore za narod i pravdu! Raskrinkavaju svakodnevno  SNSD-ovu vlast u Drvaru, ali je jasno da ni oni koji poslije ovih dođu, neće moći nastaviti po ustaljenim stazama koje se u BiH utabavaju već 20 godina.

Samo leti Crni bombarderu! Udaraj žestoko i beskompromisno kao i dosada! Svaki udarac se broji. A zbog vaše hrabrosti i strah naroda je sve manji!

1 коментар: