среда, 10. фебруар 2016.

KLJUČNI SVJEDOCI OPTUŽBE - sve bolji od boljega



Danas je održan glavni pretres u montiranom procesu koje, po naređenju Milorada Dodika, protiv mene vodi Specijalno tužilaštvo RS. Time je otpočeo proces koji se vodi po ubrzanim procedurama i probija sve rekorde u efikasnosti procesuiranja ljudi označenih kao mete ovog korumpiranog režima.

Ruku na srce, u procesu učestvuju i časne sudije (njih najmanje četvoro), čije su na zakonu donesene presude grubo pregažene odlukama miljenika režima u Vrhovnom sudu. Ovakvi pojedinci, koji svoj posao obavljaju časno i sa puno dostojanstva, daju mi nadu da nije baš sve trulo u državi Srpskoj.

Ostatak teksta pišem prvenstveno za radnike Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, koji moj blog prate s pažnjom i daju mi podršku. Njih najvjerovatnije najviše zanima kako su se ponašali njihovi rukovodioci izvedeni danas pred sud u svojstvu svjedoka optužbe.

Prva je svjedočila Ćana Babić, neprikosnoveni mozak Uprave za sve marifetluke i traženje rupa u zakonu. Bila je vidno uznemirena, naročito nakon što je pročitala zakletvu svjedoka da ne smije prešutiti ništa što joj je poznato i nakon što je upozorena da je lažno svjedočenje krivično djelo. Vjerovatno zato skoro pa ničega nije mogla da se sjeti, zamuckivala je i protivječila samoj sebi. Te jeste znala za zakup stanova, te nije bilo u njenoj nadležnosti, te jeste o tome pričala sa direktorom, te nije je nikada ni za šta konsultovao. Njome vidno nije bio zadovoljan specijalni tužilac, a tek to neće biti kada dođe vrijeme da je ispituje odbrana! Ćana Babić će tek da zablista u ovom procesu, kao da je gledam.

Poslije nje je svjedočio Aleksandar Deurić, konsiljero mafijaškog bosa i njegovog kuma. Ni on se ničeg ne sjeća, pa ni toga ko mu je dao ključ stana koji je koristio 11 godina (dakle mnogo duže nego sam ja bio direktor), a koji je plaćala Uprava. Na pitanje da li je spreman da vrati iznos za koji je Uprava navodno oštećena  jer je njemu plaćala stan, rekao je da nije. A kada ga je odbrana pitala zašto nije prestao da koristi stan, kada kao pravnik tvdi da to nije u skladu sa zakonom, rekao je da ni drugi nisu, pa nije ni on. Ha,ha,ha...nevinašce!

Treći je svjedočio Mirko Stojčinović, utegnut i napet k'o zapeta puška. Zamjenik je to novi pravobranioca iz Doboja - sjedište Banja Luka, nije mala šala. On se čak ne sjeća ni toga ko ga je doveo u Upravu. Samo zna da mu je pripadalo pravo na plaćen stan u Banja Luci, jer inače ne bi ni došao. Potanko je pojasnio i kako je izboksovao od nadležnih službi i pare za prevoz do voljenog mu Doboja, jer izgleda mu to nije odmah dato. On će biti prava poslastica u nastavku, pogotovo kad se uzme u obzir da obavlja tako važnu funkciju u Pravobranilaštvu RS. Uzgred budi rečeno, neke ptičice su mi već dojavile da je lično zadužio sve sporne predmete Budimira Stankovića u Pravobranilaštvu (Poljoprivredna škola itd.) i da namjerava da ih sam riješi. Kad ga je sudija pitala da li misli da je imao koristi od toga što mu je Uprava plaćala stan, rekao je da misli da nije imao koristi! Šta više reći o ovom svjedoku kakav se samo poželjeti može! I njegovo vrijeme tek dolazi.

Zadnji je svjedočio Miladin Đokanović. Konfuzan, ušeprtljan, ne zna da li je pošao ili došao. Pri tome se s naporom trudi da zadrži prisebnost duha. Treperav glas i podizanje tona ga odaje. Lupeta. Znao je, nije znao. Tamo, ovamo. Tek ćemo imati zadovoljstvo da ga suočimo sa dokazima koje je lično proizvodio.  Pitanje je samo da li će on izdražati pritisak koji se na njega vrši ili će puknuti po svim šavovima!

Nastavak pretresa je 16.02.2016. u 9:00. Najavljeni su interesantni svjedoci. Ne brinite bićete o svemu potanko obavješteni.

Нема коментара:

Постави коментар