среда, 2. децембар 2015.

ВРХ ДНА



Специјални тужилац Младен Митровић поднио је жалбу Врховном суду РС на рјешење о стварној ненадлежности Окружног суда –Посебног одјељења за организовани и најтеже облике привредног криминала Бања Лука у процесу који ми је тај исти Митровић монтирао по диктату Милорада Додика.

Нисам нимало тиме изненађен, јер се игра коју ми намјештају увијек игра до краја. Али сам просто фрапиран количином некомпетентности, незнања и глупости коју готово пословично испољавају слуге режима и њихови најпослушнији „кадрови“.
Младен Митровић се жали на рјешење судије Олге Пантић због битних повреда одредаба кривичног поступка и погрешно или непотпуно утврђеног чињеничног стања (члан 311.(1)а и 313.(1) Закона о кривичном поступку РС).

У својој жалби се највише позива на чињеницу да је гинисовски судија за претходно саслушање Драган Аћић приговор о стварној надлежности Окружног суда глат одбио и то образложио одлуком Колегија Специјалног тужилаштва о својој надлежности?!? Митровић не схвата зашто се Суд сад поново бави тим питањем. Као лош ђак који преживи први час и почне прије времена да се радује, а онда на другом часу буде изведен пред таблу и „пропадне“, тако се и он улажући ову жалбу у потпуности разголитио, офирао, избламирао...Предлажем му да се пријави у неки од ружичастих ријалитија и батали тужилачки посао, јер није за њега (са Великим братом тј. Бајом ионако већ има искуства). С обзиром да се увијек појављује у пару, можда би му „Парови“ највише одговарали (дно-дна).

Судија Пантић је у свом рјешењу детаљно образложила зашто сматра да „да се не ради о кривичном дјелу са елементима организованог криминала...“, да ни навод у образложењу оптужнице „да се ради о најтежем облику кривичног дјела против службене дужности не стоји“, да „само својство оптуженог као директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове не може бити једина околност (без других околности доказаних и образложених, а везано за извршавање дјела и посљедице дјела), која би водила закључку да је кривично гоњење од посебног значаја за Републику Српску.“ Образложила је и зашто би поступање Посебног одјељења за организовани и најтеже облике привредног криминала Окружног суда Бања Лука у овом случају била повреда члана 6. став 1. Европске конвенције о људским правима и основним слободама.

Тужиоцу Митровићу је све то савршено јасно, али он нема тај луксуз да може да размишља својом главом и брани дигнитет професије којом се, на нашу жалост, бави. Он само има потребу да се допадне шефовима, да подиђе налогодавцима, да докаже лојалност, припадност, слијепу послушност њему битним људима. Зна да само тако има шансу да опстане, да се са дна успуже ка врху, и да и он ућари нешто за себе.

Змај од Тужилаштва има реално више шансе да побиједи у "Паровима", него да у коначници добије у монтираном процесу који води против мене. Знам да су правда и закон на мојој страни. Једино не знам када ће се овај ријалити окончати и када ћемо сви заједно са дна, на коме нас упорно држе, кренути горе.




Нема коментара:

Постави коментар