уторак, 16. септембар 2014.

СВАК СЕ ЧЕШЕ ГДЈЕ ГА СВРБИ



На интернет страници СНСД-а (страница СрпскеАлтернативе је по ко зна који пут хакована и уништена) посебно су занимљива упутства која СНСД даје својим члановима за опште изборе 2014.г., а мени је пажњу привукла напомена бр. 4. коју у цијелости преносим:

НАПОМЕНА 4
На линку (вези) ниже можете прочитати Закон о заштити личних података БиХ ("Службени гласник БиХ", бр. 49-06, 76-11 и 89-11) јер се ЦИК БиХ позива на тај закон у имовинском обрасцу када каже: "Својим потписом потврђујем да сам сагласан да Централна изборна комисија Босне и Херцеговине може обрађивати моје личне податке из ове изјаве у складу са одредбама Изборног закона Босне и Херцеговине и одредбама Закона о заштити личних података." Такође можете прочитати текстове везане на сајту Агенције за заштиту личних података Босне и Херцеговине.
Закон о заштити личних података БиХ ("Службени гласник БиХ", бр. 49-06, 76-11 и 89-11)
Правилник о провођењу Закона о заштити личних података у Централној изборној комисији Босне и Херцеговине ("Службени гласник БиХ", број 70/11)

Агенција за заштиту личних података Босне и Херцеговине
Најчешће постављана питања - на сајту Агенције
Прописи - на сајту Агенције
Рјешење инспектора – Централна изборна комисија
Рјешење Агенције на жалбу Централне изборне комисије
Централна изборна комисија - Одговор на тужбу
Пресуда 19911
Захтјев за прeиспитивање судске одлуке пресуде Суда
Пресуда Апелационог савјета Суда БиХ


Да не буде забуне о томе ко је и зашто, у ствари, основао Агенцију за заштиту података! И шта та Агенција треба да заштити – изгледа ПРВЕНСТВЕНО податке о ИМОВИНИ ПOЛИТИЧАРА, што је, хвала Баји, потврдила и пресуда Суда БиХ, односно његово апелационо управно вијеће, састављено од судија Срете Црњака, др Бранка Мораита и Звјездане Антонић.

Нема коментара:

Постави коментар