субота, 12. септембар 2015.

JOŠ OTVORENIJE PISMO MILORADU DODIKU


Znam da bi volio i ovog puta da me izbjegneš i pošalješ nekoga drugoga da prljavi posao uradi za tebe. Da lažno svjedoči, da me optuži da sam samovoljno i nesavjesno rukovodio Geodetskom upravom, da sam oštetio njen budžet zato što sam plaćao zakup stanova za radnike Uprave koji su radili na kapitalnim projektima, kojim si se ti po medijima hvalio?!? Naravno da od toga nisam imao nikakvu ličnu korist i to je vjerovatno nešto što ti nikako ne možeš da shvatiš. Raditi nešto za opšte dobro, a ne samo za svoj nikad dovoljno natrpani džep, tebi je potpuno strano, ali o tome ćemo kada dođe na red.

Ovoga puta nećeš imati kud, Milorade. Moraćeš se suočiti sa mnom. Licem u lice. Iako nisi imao hrabrosti za duel pred kamerama bilo koje, čak i ove tvoje režimske TV kuće. Iako si se u javnosti ponekad nevješto pravio da i ne znaš ko je „taj Gligorić“, da te ja ne interesujem, da nemaš pojma o čemu se radi, da bi dva dana kasnije izjavio da će se sa mnom baviti Specijalno tužilaštvo i da će se na kraju pokazati „...da iza Gligorićevih tvrdnji stoji pokušaj da skrene pažnju s lopovluka i kriminala u kojem je ogrezao...“.Samo za ovakvu izjavu kojom se direktno miješaš u rad pravosuđa, trebalo bi da snosiš posljedice. Da ne govorimo o radu tvog Specijalnog tužilaštva za zaštitu organizovanog kriminala, koje si planski formirao da ti se nađe, kad zatreba da zaštiti tvoj kriminal i obračuna se sa neposlušnima.

Znamo ko je ogrezao u lopovluku i kriminalu, Milorade. Ovdje je to opšte poznato. Znamo i na koji način se održavaš na vlasti. Kupuješ, prodaješ, montiraš, petljaš, ucjenjuješ, prijetiš, pa se vadiš...Al' to ne može dugo da traje. I toga si svjestan.

Kada pred sudom (neka je i on trenutno tvoj) stanemo jedan ispred drugog, biću vrlo neugodan jer ću ti postaviti vrlo neugodna pitanja. Najbolje bi bilo da idemo na detektor laži. Mene da pitaju sve o Geodetskoj upravi, a tebe o tvojim kumovskim poslovima. Ti ćeš morati da odgovoriš ili da se braniš ćutanjem. Ali i to ćutanje će odjekivati. Govoriće o tebi više nego milion riječi. Najviše o tvom kukavičluku. Naravno, možda ćeš i lagati, to ti nije strano i radiš to lako. Ali će te to koštati. Nema cijene koju nećeš biti spreman da platiš, ali na tvoju žalost, parama se to neće moći platiti. 

Za sada uživaj u uskom krugu Palata-Kej-Kaldera-Bakinci na koji si se sveo, veliki državniče i  lideru regiona. I on će se, vjeruj, sužavati.

Vidimo se. Uskoro.

Нема коментара:

Постави коментар