понедељак, 2. фебруар 2015.

Održano pripremno ročište



02.02.2015.g., Doboj – U Osnovnom sudu Doboj danas je održano pripremno ročište u predmetu tužbe Aleksandra Deurića, Čane Babić i Danijele Domazet protiv Tihomira Gligorića za narušavanje ugleda i prouzrokovanu duševnu bol zbog njegovih istupa u javnosti u kojima ih je označio kao pripadnike zemljišne mafije unutar Geodetske uprave RS.

Tihomir Gligorić je Sudu danas predočio svoje dokaze, te predložio da se u nastavku procesa kao svjedoci saslušaju: Milorad Dodik, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, Nada Tešanović, Radisav Višković, Slavko Mitrović, Rajko Vasić i Srebrenka Golić i dr., kao učesnici sastanka u palati Predsjednika RS aprila 2012.g. kada je zajednički konstatovano da postoji "zemljišna mafija" u Geodetskoj upravi (po riječima Predsjednika Dodika). Gligorić je naglasio da su mu prisutni tada dali podršku za iznesene činjenice i prijedloge mjera i naložili mu da provede nadzor nad nosiocima koji su umješani u javnosti poznate afere: „Autoprevoz“, Dom „Rada Vranješević“, „Trgoprodaja“ – Prijedor, „Fruktona“, Poljoprivredna škola, Banja „Guber“, Medicinska elektronika i dr.

Gligorić je takođe Sudu predočio dokaze da je, u više navrata 2009.g, 2010. i 2012.g. o svojim saznanjima obavještavao najodgovornije nosioce izvršnih i zakonodavnih funkcija i nadležne organe i službe, te da je, kao direktor, preduzeo niz mjera internog nadzora, suspenzije, pokretanja disciplinskih postupaka, podnošenje krivičnih prijava itd. u vezi sa zaposlenima koji su direktno učestvovali u provođenju nezakonitih radnji u navedenim slučajevima.

Iako je, kao direktor, pokušavao da ovaj problem riješi u institucijama sistema, a kao tadašnji član SNSD-a u organima ove partije, u čemu, kako je javnosti poznato, nije uspio, Tihomir Gligorić smatra da je ovaj sudski proces sada prilika da se, konačno, sazna više o djelovanju zemljišne mafije u Republici Srpskoj, kao i o konkretnim šteatama koje je pretrpio grad Banjaepublika Srpska.

Nastavak ročišta je zakazan za 11.03.2015.g. na zahtjev druge strane, koja je tražila dodatno vrijeme da bi proučila dokaze koje je predočio Gligorić.

Нема коментара:

Постави коментар