среда, 11. фебруар 2015.

Dodikova obećanja - ludom radovanja



Ne pada snijeg da pokrije brijeg...nego da Milorad Dodik pokaže svoje pravo, samodopadno i ne baš demokratsko lice...I to na RTRS-u, kojeg valjda i gleda jedino on (bar što se tiče informativnog i političkog programa). Jer, što bi neko drugi gledao javni servis koji odavno, dokazano i provjereno, to nije. Možda je korist od tog servisa, kao stranačkog glasila SNSD-a, informisanje članstva i držanje istih na pravom KURSU! Dodikovom. Možda.
Uglavnom, Predsjednik je odlučio da nas ne drži u neizvjesnosti i da nam odmah kaže da će sve potpisati. I Izjavu Predsjedništva (za koju je ranije rekao da neće) i novi Zakon o uvođenju paralelnih veza sa bratskom Sjevernom Korejom. Izjavu će potpisati jer je, navodno, nešto dopisao, pa je sada sjajna (iako baš i nije, to jest, opasna je za RS, al' nema veze, mora se...), a spomenuti Zakon, jer ga je lično on i pisao (niko nije ni povjerovao da bi autor mogao biti mlađahni Lukač).
Zato je Predsjednik tako umoran. Moglo bi se reći i neraspoložen. Pogotovo nije raspoložen za ambasadore, putovanja u inostranstvo. Jest i to da ga tamo više i ne zovu. Ni na prijeme, što ga, malčice, ipak rastužuje. Ipak, o raspoloženju Predsjednika još uvijek se stara njegov dragi kum. Ako treba ogranizovaće i prijem u Keju na Vrbasu, naći će se neko i da glumi sve odsutnije ambasadore. Bitno je da se tom kumu ne izmakne Geodetska uprava. To mu je Dodik davnih dana obećao. Sve može da se mijenja, sve prolazi, samo Geodetska mora ostat' Budimirova. Istina je i da je Dodik obećao Geodetsku i Marku Paviću, ali nije valjda ovaj bio lud, pa da mu u to povjeruje. Obećao je on štošta i Radojčiću, javno ga predstavljao kao mandatara, pa se zna kako je ovaj dreknuo, pardon tvitnuo, hoću reći završio. Ili još nije ni počeo. Vidjećemo. Samo plaćajte uredno pretplatu za RTRS.

Нема коментара:

Постави коментар