среда, 4. фебруар 2015.

ТОТАЛНИ ЈЕ МРАК



Збиља је невјероватно шта све овај народ може да поднесе. И то народ који себе воли називати слободарским, небеским, никад покореним! "Великаши, проклете им душе" полако, али сигурно узимају, једно по једно, од права које је овај народ имао и у њему уживао скоро 50 година. Да се Власи не досјете, дали су нам слободу да мислимо, пишемо и говоримо јавно шта год хоћемо, а за то вријеме су се они бавили много важнијим стварима – приватизацијама, концесијама, прекњижавањима, задуживањима итд. Сада су при крају, па им је већ почела ићи на нерве та забава за народ – слобода да им, барем у виртуално слободном свијету, кажемо шта мислимо, да их прозовемо и упитамо којешта. Мени су лично, у више наврата "добронамјерно" сугерисали да се манем писанија на блогу и твитеру, јер их је то онако баш, баш нервирало.

Онда се неко сјајно досјетио – пошто им је забрана јавног окупљања и мирних протеста у пречнику од 50м од објеката који се обезбјеђују глат прошла и ублажила им урођени страх од блиског сусрета са незадовољним грађанима – да исто покушају и у виртуелном простору тј. на друштвеним мрежама. Друштвене мреже су ноћна мора сваког тоталитарног режима, то је општепознато. Не би ме зачудило ни да, уколико Закон о јавном реду и миру прогурају овдје, модел по хитном поступку преузму у сусједству, пардон комшилуку.

Остаје само питање да ли ћемо то гледати нијемо, покорно, рајетински? Или ћемо напустити виртуелни простор (наша се опозиција оригинално досјетила да напусти сједницу Скупштине и тиме само олакшала већини да, без непотребне нервозе, донесе оно што им је речено да морају донијети) и прећи у реалност?

Кажу стари људи - никад се не зна зашто је нешто добро! Можда виртуелне критике и изливе незадовољства према онима који су очигледно одавно изгубили компас и у својој бахатости и не знају више куд ударају, сада преселимо на улице и тргове и коначно им ставимо до знања шта о њима мислимо!

Зато позивам опозицију, али и све слободоумне и незадовољне грађане, да добро размисле шта и како даље. Пријети нам тотални мрак. УПАЛИМО СВИЈЕТЛО!

Нема коментара:

Постави коментар