понедељак, 9. јун 2014.

POMOĆ "ČOVJEKA ČOVJEKU" UMJESTO OČEKIVANE POMOĆI DRŽAVE UGROŽENOM STANOVNIŠTVU



Ne pitajte me zašto nisam nimalo iznenađen dugo očekivanim mjerama Vlade RS o kojima je konačno progovorila Premijerka. Kao i većina građana RS, znao sam da će teret obnove, umjesto na svoja prebaciti na naša leđa. Osim toga, ljudi su im sami pokazali da su u muci tu jedan za drugoga. Čovjek za čovjeka.

Kao što je i vlast svima nama pokazala da je nema kada treba da se nešto brzo, efikasno i organizovano uradi.

Nema je kada treba raditi svoj posao, poput tako banalnog održavanja riječnih korita.

Nema je kada treba blagovremeno i efikasno upozoriti građane na opasnost koja ne dolazi u trenutku, već se polako, satima valja i drobi sve pred sobom.

Nema je kada treba spašavati živote, izvlačiti ljude iz poplavljenih domova (već to rade rafting klubovi, sportisti i volonteri).

Nema je kada treba obezbjediti krov nad glavom i hranu onima koje je više nemaju (rade to uglavnom komšije).

Eh da je Bog d'o i dalje nema!

Da je nema ni sada kada treba parama za obnovu upravljati. Procjenjivati štetu i po babu i po stričevima. Razrezivati poreze i davati novčanu pomoć postradalima. Olakšice preduzećima. Kredite. Subvencije. Podsticaje.

Jer su već pokazali kako to rade. Svojim kumovima, rođacima, podobnim partijskim drugovima. Bez kriterija. Bez transparentnosti. U mračnim sobama, sa još mračnijim pobudama.

Samo nek' se ne zanose. Ničija nije do zore gorjela, pa neće vala ni njihova! Skupljajmo dokaze, imaće ih ko šta i pitati!

Нема коментара:

Постави коментар