петак, 20. јун 2014.

Da li je Predsjedniku maca pojela jezik ili se Predsjednik uplašio?

Predsjednik RS se, poznato je, poput začina C, miješa u sve. Ne može, a da ne prokomentariše svaku vijest, svaki događaj, svaku izjavu, pozvan ili nepozvan. Da bi sebi omogućio komoditet davanja izjava kad god ga "potjera", postavio je svog šefa kabineta za direktora RTRS-a. I to obilato koristio do prije dva dana.
Onda je naglo zaćutao.

Ni da pisne o korupcijskom cunamiju i pljački decenije o kojoj svi pričaju. Uprava za indirektno oporezivanje, iako jedna od tobože mrskih mu bh institucija, nije na meti njegove oštre i "principijelne" kritike svega što dolazi iz Sarajeva. O Kemalu Čauševiću i Zdravku Cvjetinoviću ni riječi. Čak ni diplomatska izjava da svi treba da odgovaraju pred nadležnim organima.

Ili je Predsjedniku maca pojela jezik, ili se Predsjednik uplašio. Ne želi da dodatno komplikuje svakako komplikovanu situaciju. Ne želi da iritira uhapšene. Da može, sve bi učinio da se osjećaju dobro, zaštićeni. Samo da ne svjedoče!

Ali to teško da je moguće. Ptičice će sigurno propjevati. A buka koju Predsjednik pokušava da podigne oživljavanjem bajatih koalicija sa SzDS-m Dragana Kalinića, tobožnjom borbom, laganom ali sigurnom, za osamostaljenje RS-a, tobožnjom brigom o poplavljenim građanima, neće zaglušiti prve izjave optuženih iz "Pandore" kutije, niti sakriti tragove koji vode ka poznatim adresama.

Нема коментара:

Постави коментар