четвртак, 19. јун 2014.

PANDORA BUDI NADU

U grčkoj mitologiji Pandorina kutija je bila posuda svih zala. Nosila ju je Pandora, prva žena koju je Zevs poslao ljudima na zemlju, kao kaznu.

U BiH je „Pandora“ kodni naziv za policijsku akciju u kojoj se pokušava rasplesti klupko organizovanog kriminala u Upravi za indirektno oporezivanje, koju građani BiH takođe doživljavaju kao kaznu.

Radoznala Pandora je kutiju otvorila, a iz nje su izašla sva zla svijeta, koja su gotovo uništila čovječanstvo.

Radoznala SIPA je Pandorinu kutiju otvorila neočekivano (mnogi vjeruju po diktatu spolja, jer niko u ovoj zemlji više ne vjeruje da su nadležni organi sami sposobni za to), a iz nje počinje da na svijetlost dana izlazi sav dugogodišnji kriminal kojim niko u BiH nije htio da se bavi, iako o tome i ptice na grani pjevaju.

Pandora je kutiju brzo zatvorila, a unutra je ostala samo nada.

U Republici Srpskoj se narod nada da SIPA nema namjeru da ovu kutiju brzo zatvori, jer je krajnje vrijeme da se procesuiraju svi pripadnici i doušnici kriminalne organizacije, koja uredno opslužuje vrhušku na svim nivoima vlasti u BiH. Uključujući i Špirića i Tegeltiju koji su, po funkciji, bili dužni da nadziru rad UIO, a nema sumnje da će tragovi dovesti i do glavnog RS Baje, tobožnjeg kritičara „probosanske“ politike i tobožnjeg zaštitinika RS, koji međutim pare voli još više nego politiku.
Nema sumnje da Pandora u određenim krugovima budi i strah da će Kemal i drugovi „propjevati“ u toku procesa. Njima strah, nama nadu da se počinje odmotavati klupko kriminala i korupcije koji su nas sve zajedno doveli do prosjačkog štapa.

Нема коментара:

Постави коментар