уторак, 10. јун 2014.

OBRENU JE ZAKON...



Odbornici Skupštine opštine Doboj mirno su sjeli i donijeli odluku da 1.327.726 KM dodjele prevoznicima na ime izgradnje i utvrđivanja nasipa, utovar, odvoz otpada i razgrtanje, utovar i prevoz humanitarne pomoći (!?!). Ugroženima ni marku, a pojedinim"bizmismenima" od 493.543 KM do 138.405 KM. "Zakon se mora poštovati" kaže gradonačelnik Obren Petrović.

Stvarno se pitam da li su nas sve, umjesto komaraca, kolektivno zaprašili nekim halucinogenim drogama iz vazduha, ili ih je bilo u vodi koja se danima prelivala i valjala po ovoj napaćenoj zemlji, pa smo udišući takva isparenja postali potpuno omamljeni, otupljeni, nijemi na ovakve i slične udare na naše ljudsko dostojanstvo i inteligenciju.

Zar stvarno Obren Petrović i njemu slični misle da se dalje može nastaviti kao do sada?!? Bezočno otimati od bukvalno gladnih ljudi, krasti iz očiju i nemati nimalo obraza ni stida!

Koji crni nasipi? Par istovarenih kamiona pijeska direktno u bujicu. Onaj kome je takva glupost pala na pamet, treba hitno na pregled kod nekog dobrog specijaliste. Nije valjda da odbornici stvarno misle da to treba platiti 493.543 KM i to iz budžeta kojeg nema!?U prioritetu! Odmah, dok se mašine vrlih pregalaca ne ohlade!

Nije nijednom od vlasnika firmi sa spiska palo na pamet da bi mogli nešto i oni da urade za svoj grad. Prevezu džabe koji kamion smeća. Poklone malo pijeska. Razgrnu ostatke nečije imovine bez naknade. Nisu mogli. Oni su navikli da sve debelo naplate! Po nepisanom zakonu korupcije.

Zato je i odluka po zakonu! A Obrenu je zakon zakon! Čovjek je tek došao sebi. Nije ga bilo nigdje kad je trebao upozoriti ljude (bojao se da ne stvori paniku!?), nije ga bilo kada je trebalo izvlačiti ljude (ima morsku bolest), nije ga bilo kad je trebalo obezbijediti hranu i vodu ljudima (nije nadležan), otpad i smeće mu nisu smetali 7 dana (dok nije shvatio da se mogu naplatiti). 

Onda je vaskrsao! Pomirio se odmah sa Predsjednikom Republike (iako se ozbiljno naljutio na njega kad mu je ukinuo taze otvoren žiro račun za uplate pomoći iz inostranstva)! Nije mu više smetao ni General (kad su njemu smetali penzioneri)! I Premijerka mu je postala simpatična (samo da se ne petlja u rad lokalne uprave). Uzeo je stvar u svoje ruke. Zakazao sjednicu, pripremio odluku i dao na glasanje. Odbornici su je usvojili. Nije on. Zakon je.

Nadam se samo da će ove halucinacije da nas prođu! Nema te opozicije koja može i treba da štiti ove i ovakve majstore, pa sve da su i njihovi prvaci. Nema promjene ni saveza koji može i treba da bude taoc ovakvih ljudi. Nema više po starom. Ko to još nije shvatio, nije shvatio ništa! 


Нема коментара:

Постави коментар