уторак, 29. март 2016.

Hvala ti Mirko, spasao si mi život – BUDO



Novi zamjenik pravobranioca Banja Luka, Mirko Stojčinović, oglasio se prvi put od preuzimanja važne funkcije. Logično, trebalo mu je neko vrijeme da se presabere gdje je došao. Znao je, naravno, vrlo dobro zašto je baš tu došao. To je bilo dogovoreno sa Stankovićima  još u Geodetskoj.


Zašto mu je bilo potrebno toliko vremena da skonta neke stvari, možemo samo nagađati. Čini se da su mu i ulazne informacije bile dosta neprecizne. Naime, rečeno mu je šta mora da završi, ali ne i način kako. 


On je, eto, mislio da je samostalan u radu. Kažu da je, čim se smjestio u novu kancelariju, lično zadužio neke „vruće“ predmete, da ne bi bilo kakvih iznenađenja. Mislio je da je baš samostalan, kad ono - ispade da treba da uvažava i mišljenje onih koje zastupa! Nečuveno, zaista. Grad Banja Luka, na primjer, ti kaže da se žališ na presudu koja Gradu ne odgovara. I ti, kao, moraš da uvažiš njihovo mišljenje. Nije nego.


Zato je Mirko odlučno osudio dosadašnju praksu „da se odluka o preduzimanju pravne radnje često prepuštala subjektu kojeg Pravobranilaštvo zastupa“ i to kojekakvim referentima „čije je znanje upitno“, a i „nemaju pravosudni ispit“. Nemaju ni odgovarajuću boju očiju, a neće ni da postupe onako kako su se dogovorili novi zamjenik i nesuđeni banjolučki veleposjednik poljoprivrednog zemljišta! 


I nemoj da bude, poslije, da Mirko nije sve upozorio - šta će i kako će da radi! Pisao je svim instutucijama, predsjedniku Republike, Narodne skupštine, svim ministarstvima i opštinama iz nadležnosti sjedišta zamjenika. Neka znaju svi - radiće samostalno, ali u dogovoru sa Budimirom. Ili onima koje ne zastupa, ali im se može naći na tako važnoj poziciji. 


Valjda će ljudi znati to da cijene. Već se priča da je Budo „okrenuo“ prase (iako mu nije ni do čega) u Keju, da osokoli Mirka, koji bi mu mogao spasiti život. Obeć'o 'e. 

A 400 miliona je 400 miliona!

Vezani tekst: Mirko Stojčinović: Hvala Budo!  http://tihomirgligoric.blogspot.ba/2015/11/blog-post.html

Нема коментара:

Постави коментар