среда, 16. март 2016.

...Istinu i samo istinu...




Mladen Mitrović, specijalni tužilac još Specijalnijeg tužilaštva na izdisaju (prestaje da postoji u skladu sa novim Zakonom o organizovanom itd kriminalu), završio je danas pred postupajućim sudijom Okružnog suda Banja Luka, saslušavanje svjedoka i izvođenje objektivnih dokaza optužbe u vrlo loše smontiranom procesu protiv mene, čiji je direktni nalogodavac Milorad Dodik, po nagovoru svog kuma Budimira (neprikosnovenog gospodara RUGIP-a) i njegovog „konsiljera“ i„vojnika“ u RUGIP-u.

Objektivne dokaze je specijalni tužilac (konačno mi je jasno zašto je specijalan) izveo tako što je sricao šifre analitičkih kartica, brojeve konta i ugovora, nesistematizovano, nesuvislo, bez reda i logike, kako smo od njega i navikli da sve radi. Žali bože vremena i novca koji su utrošeni za njegovo školovanje i obuku, uludo su bačeni!

Odbrana nije imala primjedbi na nalaz vještaka, a onda smo najavili svoj koncept odbrane i za nastavak suđenja predložili sledeće svjedoke:

  1. Nedeljko ČUBRILOVIĆ, tadašnji ministar saobraćaja i veza RS
  2. Slobodan RADULJ, tadašnji Pravobranilac RS
  3. Džerard SELMAN, tadašnji ministar pravde RS
  4. Ćana BABIĆ, tadašnji pomoćnik direktora u RUGIP-u
  5. Danijela DOMAZET, tadašnji pomoćnik direktora u RUGIP-u
  6. Aleksandar DEURIĆ, tadašnji načelnik u RUGIP-u
  7. Miladin ĐOKANOVIĆ,tadašnji savjetnik direktora
  8. Slavko MALOBABIĆ, tadašnji savjetnik direktora
  9. Drago ŠOLAK, inspektor Poreske uprave
  10. Mladen KOVAČEVIĆ, bivši direktor RUGIP-a
  11. Miloš KOMLJENOVIĆ, sadašnji direktor RUGIP-a

Odbrana je takođe najavila da će, ukoliko ne uspije pribaviti objektivne dokaze (koje je zvaničnim putem zatražila) da je Vlada RS usvojila Izvještaje o radu RUGIP-a za 2008., 2009., 2010., 2011., 2012. i 2013.g. i tako bila upoznata sa svim aktivnostima Uprave (pa i onim koje mi se stavljaju na teret), zatražiti i izvođenje još dva svjedoka i to:

  • Milorada DODIKA, tadašnjeg Predsjednika Vlade RS
  • Aleksandra ĐOMBIĆA, tadašnjeg Predsjednika Vlade RS

Tužilac se oštro usprotivio izvođenju svjedoka, ali - paz'te sad ovo – ne Dodika, ne Selmana, ne Čubrilovića, ne Radulja, već Ćane Babić, Danijele Domazet, Aleksandra Deurića, Miladina Đokanovića i Miloša Komljenovića!!! Svojih pulena i montera!
Pametnom dosta!

Sudija je zaključila da je, imajući u vidu činjenicu da je tužilac (uglavnom nepotrebno) izveo čak 70 svjedoka, zahtjev odbrane opravdan i prihvatljiv, te zakazala sledeće ročište za ispitivanje svjedoka odbrane za 14.04.2016.g.

Нема коментара:

Постави коментар