понедељак, 14. март 2016.

Vrhovi Zelengore



I danas je Mladen Mitrović, nekompetentni, a bahati i samodopadni specijalni tužilac, izvodio svjedoke pred Okružnim sudom – Posebnim odjeljenjem za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala. Bolje reći, kako je zaključila i postupajući sudija, bespotrebno maltretirao ljude, ne vodeći računa ni o efikasnosti, ni o ekonomičnosti suđenja, ni o tome da se očigledno nepotrebno povećavaju troškovi ovog procesa.

Ali Mitrović, kao razjareni bik, pred sobom u glavi očigledno ima samo svoju crvenu maramu – kako da me što više optuži (pa i za ono što i nije spomenuo u optužnici), kako da od slučaja kojim se ne bi bavio ni osnovni sud (jer nema ni osnova ni dokaza za krivično djelo nesavjesnog rada u službi) napravi veliko i spektakularno suđenje izvođenjem preko 70 svjedoka (za proces Fahrudina Radončića, na pr., najavljeno je izvođenje svega 27 svjedoka), kako da postane faca koja je ispunila nalog svoj šefa, pa šta košta da košta!

Izveo je danas ovaj tužilac-u-pokušaju pred Sud i Rašević Manojla, sa padina Zelengore, penzionera koji je putovao cijelu noć po kiši i nevremenu da bi jutros posvjedočio da je RUGIP-u  izdao u zakup svoju nekretninu, koja se godinama koristi kao poslovni prostor za katastar –PJ Foča. Koristi i dan danas, pa nikome, sem zadriglom tužiocu izgleda, nije bilo jasno šta bi trebalo da dokaže ovaj svjedok. Tužilac, pak, i pored najveće želje, nije znao da artikuliše suvislo objašnjenje ni na treće direktno pitanje sudije, pa se moglo samo sleći ramenima i konstatovati u zapisnik nezadovoljstvo zbog ovakvog nepotrebnog maltretiranja svjedoka.

Nakon izvedenih 13 svjedoka, tužilac je izveo materijalne dokaze od kojih je poslednji opet izazavao čuđenje postupajućeg sudije. 

Radi se o izvodu iz kaznene evidencije CJB Doboj od 15.06.2015.g.za moju malenkost u kojoj, vjerovali ili ne, stoji da sam pravosnažno osuđen, pa oslobođen u postupku pred Sudom BiH. Sudija je izjavila da po prvi put u životu vidi ovakvu vrstu izvoda, jer bi bilo normalno da se, budući da se radi o oslobađajućoj presudi, ništa i ne evidentira u kaznenoj evidenciji!?!

Imaće ona, ali i svi mi ostali, prilike da vidi još mnoštvo nelogičnosti i apsurda u ovom loše smontiranom procesu!

Na kraju, ne mogu, a da još jednom ne spomenem sudiju za prethodno saslušanje, Dragana Aćića, koji (sada je to jasno k'o dan) nije ni pročitao optužnicu koju je tako svesrdno odmah potvrdio. Time što je, dodvoravajući se onima koji su mi smontirali ovo specijalno suđenje, potvrdio ovakvu nesuvislu optužnicu i navodne dokaze, rekao je sve o sebi i mada se nadao da će uživati u mirnnim penzionerskim danima (obezbjedio je on i sebe i svoje, neke i u Narodnoj skupštini RS), siguran sam da će mu ista biti razlog dugogodišnje nesanice i nemirne savjesti.

Нема коментара:

Постави коментар