среда, 21. октобар 2015.

MILORAD NOVKOVIĆ (NI)JE PRISTRASAN



Dobio sam očekivani odgovor na zahtjev o izuzeću Milorada Novkovića, predsjednika Okružnog suda Banja Luka. Kao što i pretpostavljate i ovaj zahtjev je glat odbijen "u opštoj sjednici sudija od 09.10.2015.g."

To praktično znači da je većina sudija Okružnog suda Banja Luka zaključila da nema osnova za izuzeće njihovog šefa u mom predmetu. 

Posebno je interesantno obrazloženje u dijelu koji kaže da "ne postoji niti jedna okolnost koja bi izazvala razumnu sumnju u nepristrasno postupanje predsjednika ovog Suda." Svi navodi koje sam naveo u svom zahtjevu  "su lična ocjena podnosioca zahtjeva koja nema argumentovan osnov za izuzeće sudije." 

Najbolje tek slijedi - "Koje su to okolnosti koje dovode u sumnju nepristrasnost sudije zakon nije odredio, pa čak ni primjera radi naveo. Dakle, ocjena ovih okolnosti je prepuštena onome ko ih treba cijeniti u svakom konkretnom slučaju."Drugim riječima, oni će da cijene rad svog šefa. Naravno, zaključili su da on nema nikakav imovinski interes u ovom slučaju, da nema izraženo prijateljstvo ili neprijateljstvo prema meni i specijalnom tužiocu Mitroviću i zemljaku Bajiću, da nema odnos zavisnosti odnosno nadređenosti ili podređenosti u odnosu prema meni i gore navedenim i da nije sa nama u srodstvu.

Oni misle tako, a ja i dalje mislim da glavni specijalni tužilac nije imao nikakvog zakonskog osnova da izda naredbu o sprovođenju istrage za krivično djelo nesavjestan rad u službi (nema moje imovinske koristi), već je to uradio po nalogu Milorada Dodika, koji je to javno u medijima i rekao. Takođe mislim da je Milorad Novković i te kako svjestan da je u ovom slučaju sporna nadležnost Specijalnog tužilaštva, ali da ne želi da se zamjeri svom zemljaku, a pogotovo ne Bossu, pa je stoga pristrasan i ne ponaša se u skladu sa sudijskom etikom. Vidjećemo šta će reći sud.


Vezani tekst: Srbačko-Laktaški klan http://tihomirgligoric.blogspot.ba/2015/10/srbacko-laktaski-klan.html

Нема коментара:

Постави коментар