четвртак, 15. октобар 2015.

GODZILLA PRAVOSUĐA




Dodik je ponovo odlučio da se igra Velikog reformatora. Nakon što je napravio Frankenštajna – Specijalno tužilaštvo, sada je odlučio da ga navodno ukine. Sam ga je, kobajagi, najviše i kritikovao. A u stvari su specijalci radili samo on što im je on naložio – zataškavali organizovani i najteže oblike privrednog kriminala od posebnog zanačaja za Republiku Srpsku, a procesuirali neposlušnike režima, zastrašivali koalicione partnere (slučaj Čerek) i hapsili nižerangirane službenike (šefica medicinskih sestara koja je tražila pare da u KBC zaposli medicinskog tehničara?!? policajac koji je uzeo 1000 KM mita?!? Itd) tek da opravdaju budžet koje ovih 7-8 specijalaca troše godišnje.

Rano su se obradovali svi koji misle da on stvarno ima namjeru da ih ukine. Naprotiv, meni se čini da je sad odlučio da napravi još strašnijeg monstruma. Pravu Godzillu pravosuđa koja će moći nesmetano da proždire sve pred sobom. Prvo će ih sa nivoa Okružnog dići na nivo Republičkog tužilaštva. Bajić se već raduje svojoj novoj poziciji zamjenika republičkog tužioca i šefa novog Odjeljenja za suzbijanje korupcije itd. Odabrani specijalni tužioci (od kojih su neki, kako reče, došli do velikog kapitala, napravili sebi luksuzne kuće i pokrenuli biznise) će, zahvaljujući radnom posluštvu koje su stekli u Specijalnom tužilaštvu, biti postavljeni za republičke tužioce. Dobiće, normalno i veće plate, iako se zna da takvi od plate odavno ne žive.

Velika je novina i to da će imati i svoje odjeljenje probranih policajaca, što Specijalno tužilaštvo nije imalo, a Predrag Ćeranić će se konačno riješiti ugovora o djelu po kabinetima i dobiti načelničko mjesto. Da brani Republiku od napada na ustavno uređenje. Da goni one koji se bave odavanjem tajni Republike Srpske. I naravno, najvažnije i najmonstuoznije, baviće se i eventualnim otmicama i ubistvima najviših predstavnika Republike Srpske. Što ne ostavlja mjesta nadi u bolje i svijetlije sutra.

Naravno, uz pretpostavku da će Dodik ostati na vlasti. I da se Godzilla neće okrenuti protiv svoga tvorca. Kao što to obično biva.

Vidi vezan tekst Specijalno zataškavanje od posebnog interesa za RS http://tihomirgligoric.blogspot.ba/2015/07/specijalno-zataskavanje-od-posebnog.html 

Нема коментара:

Постави коментар