четвртак, 24. април 2014.

LUD, ZBUNJEN, NORMALAN



Glavni revizor RS je potpisao, kako sam kaže, najzanimljiviji negativan revizorski izvještaj za Željeznice RS. U njemu su brojne nepravilnosti, kršenja zakona, greške u finasijskom poslovanju. Nema sistematizacije radnih mjesta, radnici se primaju bez konkursa, ne zna se šta imaju, da li je imovina njihova, koliko vrijedi, ostvarili su gubitak u milionskim iznosima, duguju stotine miliona KM...

Odličan povod da se sazove zajednička pres konferencija nezavisnog glavnog revizora i direktora Željeznica i sve  to lijepo iznese u javnost. I začini srdačnim osmjesima, skoro pa tapšanjem po ramenu napaćenog direktora koji je u svom trogodišnjem direktorskom mandatu sve to uspio da "odradi". 

Ali se ne osjeća nimalo odgovoran. A i zašto bi? On je kadar DNS-a. A DNS niko ne smije da dira. U nadi da neće izdati koaliciju. A neće. Što bi? Poklopili su kompletan saobraćaj u RS, drumski, željeznički, vazdušni. To je njihovo po koalicionom dogovoru. Kao što socijalisti, tj. njihovi direktori mogu da rade šta hoće sa borcima, penzionerima, distrofičarima, tako i DNS-ovi direktori mogu da budu mirni, veseli i razdragani kada im se javno govori da nisu uradili ama baš ništa da poprave stanje u preduzećima i institucijama koje su "dobili". Znaju oni to dobro, nisu tu ni postavljeni da nešto urade za druge, nego samo za sebe i svoje.

Normalno bi bilo da stranke ne "poklapaju" i ne "dobijaju" javna preduzeća da ih 'arče kako im se hoće. Normalno bi bilo da glavni revizor objektivno i bez pritiska "odozgo" utvrđuje činjenice i o tome obavjesti javnost, a nadležni organi preduzmu mjere, ukoliko za to ima osnova.

Zbunjeni su građani kada vide kako su dobro raspoloženi oni koji su napravili toliko nereda, gubitka i propusta (odnosno za tri godine nisu uradili ništa da se to stanje popravi) i oni koji su to utvrdili.

Lud je onaj ko misli da mora ovako i da ne može drugačije!

Нема коментара:

Постави коментар