четвртак, 27. октобар 2016.

Vatreno krštenje



Slijedi prvo vatreno krštenje Vukote Govedarice u funkciji predsjednika SDS-a. 

Moje mišljenje je da svakako treba da ode u Palatu Predsjednika Republike u dogovoreno vrijeme. Time će pokazati da poštuje instituciju, ali će ključno biti ono što će, tom prilikom, Govedarica reći Dodiku. Naravno da o tome, nakon razgovora, treba da obavjesti javnost. Tajnih dogovora niti razgovora više ne bi smjelo da bude. Sve što Vukota ne bi smio javno reći Dodiku, bolje mu je da i ne govori!

Dodik je ketmen[1]. Onaj koji se uvijek dočekuje na dvije noge i onaj koji ne preza ni od čega da bi ostvario svoj cilj. Vukoti tu gusle i čojstvo neće biti ni od kakve pomoći! 

Ipak, moj mu je savjet – pravo u glavu! Odlučno, jasno i nedvosmisleno. To Dodik ne podnosi. Odlučnost, činjenice i nepokolebljivost. Drugim riječima – jasan i čvrst stav. Hrabrost da se jasno i glasno kaže ono što se misli i što najbolje razotkriva tajne dilove i pomanjkanje ideja.

Dodik možda nekima sada izgleda osnažen, ali to je samo slika poltronskih medija. Dodik je ruina unutra, a načeta fasada spolja. Potreban je malj da to stanje razori i pokaže narodu pravo stanje stvari.

Dodik  je zato sad i najopasniji, jer neće prezati ni od čega. Izdaje, prodaje, dilova i trulih kompromisa. Obećaće sve, kao i dosad. 

Govedarica tu može poentirati. Ali samo ako misli da bude pravi lider opozicije, a ne salonski opozicioner iz skupštinske klupe, pardon, fotelje. 

Hoće li ovaj mladi čovjek imati hrabrosti da Dodiku u lice, kulturno i odlučno, kaže sve ono što svi mi mislimo i za šta ga krivimo? Hoće li biti spreman da ljude izvede na ulicu, a ne samo time u prazno da prijeti? Hoće li se sam držati sopstvenih obećanja, pa kad se na mitingu kaže da se Vladi daje rok od mjesec dana da nešto uradi, kad taj mjesec prođe opet izađe na ulicu i tamo ostane dok se zahtjevi ne ispune? Hoće li biti dorastao zadatku koji se pred njega neminovno i sudbinski postavio?

Nećemo dugo čekati na odgovore...


[1] Svjesni izdajnik, čovjek koji formalno prihvata drugu vjeru ili ideologiju, a u duši ostaje ono što je bio; prevrtljiv, prilagodljiv čovjek u svakoj prilici, svakoj situaciji

Нема коментара:

Постави коментар