четвртак, 12. новембар 2015.

Razbijeni u paramparčad



Olga Pantić, sudija Okružnog suda – Posebnog odjeljenja za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala Banja Luka, na pretpretresnom ročištu u montiranom procesu koje se protiv mene vodi po optužnici Specijalnog tužilaštva RS, donijela je odluku kojom se taj sud oglašava stvarno nenadležnim u ovom postupku

Sudija Olga Pantić odbranila je ovakvom odlukom dignitet Okružnog suda Banja Luka, potvrdila svoju nezavisnost od političkog uticaja, profesionalizam i nesumnjivo sudijsko iskustvo i znanje.


Njen cjelokupan stav tokom pretresa, konciznost i nesporan autoritet u tumačenju i procjeni izloženih argumenata branioca Siniše Đorđevića i postupajućeg specijalnog tužioca Mladena Mitrovića, daju mi za pravo da mislim da još ima nade za naše pravosuđe, da još ima stručnih i nepotkupljivih sudija i da će upravo takvi, časno radeći svoj posao, odbraniti sve nas od bahatosti onih koji su pomislili da su iznad zakona.


Upravo sve suprotno mogu da kažem za specijalnog tužioca Mladena Mitrovića, neukog, neartikulisanog i nedovršenog poslušnika režima, koji je u sudu bio bukvalno deklasiran. 

Prvo je potpuno diletantski pokušao da protumači odluku Ustavnog suda RS[1] , tako da je po njegovom tumačenju Specijalno tužilaštvo ispalo nadležno za sve i svja mimo člana 3. kojim je definisana njihova nadležnost, što samo po sebi govori o njegovim kompetencijama. 

Zatim je, na znalački formulisano pitanje branioca Đorđevića, bukvalno odgovorio da im je nadležnost dala Policija, što samo što nije izazvalo salvu smijeha u sudnici. 

Poslednja profesionalna blamaža tužioca Mitrovića (kome ovoga puta nije od velike pomoći bila ni atraktivna crnokosa saradnica od koje se nije razdvajao ni na jednom ročištu) bio je njegov smušeni odgovor na pitanje advokata Đorđevića, koje je zatim morala da ponovi i sudija Pantić, jer je kao-bulka-crveni tužilac nevješto pokušao da ga izbjegne: da li ste pozvali Pravobranilaštvo RS da utvrdi navodnu štetu nanesenu RUGIP-u navodno nesavjesnim postupanjem optuženog? Nismo, rekao je rumeni i oznojeni Mitrović.

Nisu pozvali Pravobranilaštvo, jer i nema štete, niti bića krivičnog djela, što oni i te kako dobro znaju, ali su dobili Dodikovu naredbu da me uvuku u sudski postupak i time oblate i prikažu najvećim kriminalcem u ovoj zemlji poštene i nekorumpirane vlasti papaka. 


Ne mogu i ne želim da krijem svoje zadovoljstvo. Kao što sam i rekao na samom početku ovog procesa – sa svojim timom odbrane i ogromnom podrškom koju sam svakodnevno dobijao od različitih udruženja i običnih i poštenih ljudi – RAZBILI SMO IH U PARAMPARČAD!


I tu nećemo stati. Sada kad smo vidjeli da nije ni u pravosuđu nije sve tako mračno kao što je izgledalo, nastavljamo borbu. Kad već ima ko, nek' ima i čime da se bave sudovi u RS-u. Pravi kriminal će uskoro biti procesuiran u RS-u, a na optuženičkim klupama tada neće sjediti oni koji su se drznuli da ne poslušaju Baju, nego Baja i njegovi bajevići.

Rješenje o nenadležnosti Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal i najteže oblike privrednog kriminala Okružnog suda Banja Luka u predmetu Gligorić 





 

Vezani tekstovi: 




[1] kojom se neustavnom progalašava član Zakona o suzbijanju organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala po kome se nadležnost suda u pojedinim predmetima određuje na temelju odluke glavnog sprecijalnog tužioca

Нема коментара:

Постави коментар