среда, 25. новембар 2015.

NAJGORI SU GRADSKI PAPCI




Za Građansku inicijativu za Borik (za očuvanje dječijeg igrališta/jedinog sankališta u centru Banja Luke) glasalo je 9 odbornika, 10 je bilo protiv, 3 su bili suzdržani, a 9 odbornika nije bilo prisutno na sjednici. 

Za 22 gradska odbornika ništa nije značilo 5000 sakupljenih potpisa građana Banja Luke, koji se, s razlogom, protive izgradnji pravoslavne crkve na ovom mjestu. U krugu od 1000 metara postoje čak 3 pravoslavne crkve, a planirana je izgradnja još dvije u Boriku. Dječijih igrališta je sve manje, neuređena su i neadekvatna, zastarjela i nekreativna, ali to gradskim odborniciama ne smeta.

I djece je sve manje, a pogotovo ih je sve manje ispred zgrada, sve se manje druže, sve ih više zatvaramo u stanove/kaveze i na svaki način sužavamo prostore njihovog bezbrižnog djetinjstva. Zgrade se grade jedna na drugoj (tu je modu osmislio Borko Đurić i Kaldera, pohlepni i alavi kakave ih je Bog dao), ulice su sve uže, narod sve više uvlači glavu u ramena u stilu dobro-je-dok-ne-tuku.

Svaki pokušaj građanske inicijative treba zatrijeti u korjenu, da se na primi, da ne nabuja, da ne počne da im smeta u za njih daleko važnijim  poslovima u ovom gradu. Upravo zato je ova inicijativa važna. I upravo zato se gradskim odbornicima ne smije dozvoliti da se nedolaskom na sjednicu i uzdržavanjem od glasanja izvuku bez posljedica.

Jer po meni nema razlike između OVIH i ONIH papaka. Dizača ruku bez uključivanja glave. Bespogovornih poslušnika. Upravo takvi, na svakom nivou od mjesne zajednice, do opštine i Republike, svakog ubogog dana za kilo mesa kolju vola. Za svoje ili najčešće tuđe sitne interese spremni su zacementirati, zakaveziti, zauzdati i zabraviti našu djecu i njihovu budućnost. 

Naravno da im to ne smijemo dozvoliti. I zbog naše i njihove djece, ali i zbog nas samih. Dosta je. Pokažimo im zube!

Нема коментара:

Постави коментар