петак, 23. мај 2014.

ŠPIRIĆU UČINI NEŠTO ZA UGROŽENO STANOVNIŠTVO – HITNO DAJ OSTAVKU!





Nevjerovatno licemjerna je izjava Nikole Špirića da je zahtjev Uprave za indirektno oporezivanje za uvođenje skraćene procedure za humanitarne pošiljke i bezuslovno oslobađanje od carina odbijen da bi se "izbjegle veće ili bilo kakve posljedice i eventualne zloupotrebe."

Zbog ovakve nebulozne, nehumane i normalnom ljudskom umu neshvatljive odluke potpuno pogubljenog, rastrojenog i apsolutno beskorisnog Savjeta ministara BiH, trpe svi, najviše oni koji su i gladni i žedni i pored tona pomoći koje satima i danima stoje na granici.

Nevjerovatna je bahatost i drskost ovih neljudi u lakovanim cipelama, koji zasjedaju u svojim ulickanim kabinetima i donose ovako štetne i kriminalne odluke. O njihovoj odgovornosti treba govoriti kada krizna situacija prođe. Sada ih treba pod hitno natjerati da promijene ovu sramnu odluku. 

SrpskaAlternativa pokreće inicijativu i traži podršku građana i svih parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka da se od Savjeta ministara BiH zahtjeva hitna promijena odluke da sva humanitarna pomoć ide u redovnu proceduru i prihvatanje inicijative UIO od 19.05.2014. da se sve pošiljke humanitarnog karaktera bezuslovno oslobode od plaćanja carina i PDV-a i to u skraćenoj proceduri koja bi se obavila na graničnom prelazu.

Нема коментара:

Постави коментар