петак, 2. мај 2014.

KO O ČEMU GROBAR O SAHRANI

Grobaru institucija RS, koje je podredio svojim i interesima svojih kumovskih tajkuna, sve miriše na sahranu. Pa i stvaranje širokog fronta opozicionih stranaka, udruženja i nevladinih organizacija, koji su odlučni u tome da ga spriječe da od Republike Srpske stvori svoj feud u kome će i zemlja i voda i vazduh biti u njegovom ili vlasništvu njegovih kumova.

Radi se o pitanju opstanka. A da bi opstali, mora se prestati sa sadašnjom pogubnom politikom potpune neodgovornosti, ishitrenih i avanturističkih odluka, neumjerenog zaduživanja i neumornog isisavanja novca iz budžeta od strane nemoralne vlasti.

Radi se o suštinskoj promjeni i za to je potreban širok savez svih koji smatraju da dalje ovako ne može. A ne može. Mora se istražiti kriminal prvo u najkrupnijim, a zatim i najsitnijim aferama, da bi građani ponovo mogli da vjeruju institucijama koje su se od njih odrodile i postale servis tajkunima. Mora se stvoriti sistemski ambijent za razvoj privrede i preduzetništva, da se pošten rad isplati, a nezakonito poslovanje i lov u mutnom bude preskupo i neisplativo. Moraju se obezbjediti sredstva za zbrinjavanje najugroženijih, da to ne moraju raditi mediji i humani pojedinci. I mnogo toga još, čime se aktuelna vlast ne bavi, jer je valjda previše poletna i zadovoljna sama sobom.

„Smanjenje državne regulacije, decentralizacija budžeta, ravnomjerni razvoj, odlučan obračun sa korupcijom i kriminalom, smanjenje opterećenja privrede, racionalan odnos privatnog i državnog vlasništva, realno planiranje, smanjenje javne potrošnje, sistemska podrška investicijama i zapošljavanju u realni sektor, pravična društvena preraspodjela u korist socijalnih, zdravstvenih i obrazovnih potreba građana, očuvanje prirodnih resursa u većinskom državnom vlasništvu, agrarna
reforma, restrukturisanje javnih preduzeća i reforma javne uprave i lokalne samouprave.“

Svima je jasno šta treba uraditi sem njemu. On se izgleda o stanju u RS informiše putem RTRS-a koji uređuje njegov šef kabineta. Niko caru ne smije da kaže da je go. I da će sahrana koja mu se vidovito privđa biti njegova politička sahrana.

Нема коментара:

Постави коментар