среда, 20. децембар 2017.

POVRATAK NA MJESTO ZLOČINAJoš jednom se pokazalo tačnim staro pravilo da se zločinac (pogotovo nekažnjeni) uvijek vraća na mjesto zločina.


U tom smislu su i Dodik i Antun Kasipović, prije par dana posjetili RUGIP. Došli da obiđu još jednu devastiranu instituciju Republike Srpske, predatu u ruke zemljišno-knjižnoj mafiji i da na licu mjesta dogovore nove poslove i zadatke.


Razgovor je bio ugodan i fin. K’o svoji sa svojima. S jedne strane stola v.d. Pijun Aleksandra Deurića i Budimira Stankovića izvjesna Bosiljka Fikus Predragović, zatim sin Budimira Stankovića, kumče v.d. Pijuna i još jedna rođačka faca. S druge Kum Dodik i njegova sjenka Kasipović…"Zainteresovani smo da RUGIP podigne svoj organizacioni kapacitet. Radi se o jednoj od najznačajnijih uprava u RS koja se susreće sa kompleksnim problemima i prioritetni zadatak je modernizacija i uvođenje informatičkih tehnologija", naveo je Dodik.


Svima je valjda jasno je zašto je Dodiku u poslednje vrijeme prioritetni zadak postalo uvođenje informatičkih tehnologija -  radi se o roditeljskoj brizi za biznis sina mu Igora Prointera. Ne sumnjam da će Fikus uraditi sve što mu bude naloženo u tom pravcu.


Druga tema je bilo uvjeravanje javnosti i od strane predsjednika i od strane nove direktorice “kako vojna imovina u Han Pijesku nije izgubljena krivicom Uprave i Republike Srpske”. Naravno, bilo je sasvim logično da javno izlaganje krene od Han Pjeska, koji je inače (osim po tome što se tamo nalaze šumski kompleksi koje je Aleksandar Deurić prisvojio sebi, pa valjda htjeo i da ih uknjiži i nekakav toranj koji je trebalo prvo uknjižiti na RS, pa onda pokloniti MTEL-u), poznat i po tome što je najgušće naseljen u RS-u, pa je zato i trebao biti prvi javno izložen. Zbilja, zašto bi se to radilo kao u drugim normalnim zemljama (kad mi odavno nismo normalna zemlja), gdje se prvo javno izlažu najveći gradovi u kojim živi najviše stanovništva pa je time i društvena korist najveća? To što je na taj način i pitanje vojne imovine u Han Pijeksu stavljeno na dnevni red, sigurno nisu krivi ni Uprava ni RS, jer tako kažu i novi Fikus i predsjednik glavom. A narod mu, kaže, vjeruje. Nek povjeruje onda i u ovo!


Treća je tema bio prijem preostalih nezaposlenih rođaka i kumčadi (većina je očigledno završila pravo), pa će Uprava ne sumnjamo sve njih uredno zaposliti. Uostalom, kad tamo može da radi Mirko Stojčinović i to kao pomoćnik direktora za nadzor (?!?), stvarno ne vidim razlog da i bilo ko drugi ne bude primljen. Uz jedan jedini RUGIP-ov kriterij – što gori, to bolji!


Antun Kasipović je, kao i obično, bio tu samo da statira u kukuruzu. Taj blagoglagoljivi minister odavno je odlučio da se ne bavi svojim poslom i tome se predano posvetio, što je rezultiralo zavidnom karijerom i uspjehom. Ne bi me začudilo ni da se u Upravi susreo sa dotičnim Stojčinom o kome mu je, kao resorno nadležnom, pisala pokojna Danijela Novaković i vapila da je kao minister zaštiti od na sve spremnog zamjenika, sklonog svim vrstama devijantnog ponašanja. Nije je čuo, niti je bilo šta preduzeo. A mogao je. Nije htio, niti smio. Niti je njega briga za bilo šta što mu lično ne donosi korist. Sukob sa zemljišno-knjižnom mafijom mu sasvim sigurno ne treba. A oni će to, kao i dosad, znati da cijene!


Нема коментара:

Постави коментар