петак, 27. октобар 2017.

Ko je BOSS?Ponovo je RUGIP u žiži interesovanja, bolje rečeno ponovo se, nakon hapšenja Mirka Stojčinovića, ima utisak da je zemljišno-knjižna mafija prevršila mjeru i naljutila glavnog Baju, koji je onda dao zeleno svijetlo da im se malo utjera strah u kosti.

Zanimljivo će biti posmatrati dalji razvoj događaja. Da li je to Igor Mali uspio da uvjeri pragmatika Dodika da im ova mafija nanosi više štete nego sva ostala zajedno (energetska, fondovska, građevinska...)? Da li je Budo prešao preko Rubikona Dodikove kumovske bolećivosti? Na čiju će stranu prevagnuti pravosudna mafija?

E to je, u stvari, ključno pitanje. Vidjećemo ko je dosad koliko „uložio“ u pravosuđe po brzini i ekspeditivnosti procesa, po odlukama i odugovlačenjima, po sastavu vijeća i kompetenciji tužilaca...Vidjećemo!

U međuvremenu, moj skroman doprinos istrazi – moj blog iz 2013.g. https://tihomirgligoric.blogspot.ba/2013/10/nestrpljivo-cekamo-odgovore.html

 
петак, 25. октобар 2013.

Nestrpljivo čekamo odgovore

 
U želji da pomognem nadležnim organima koji istražuju slučaj otimanja zemlje "Domu Rada Vranješević" evo nekoliko pitanja na koja bi bilo zanimljivo čuti odgovor: 1.    SOLDIER - Na osnovu čega se može dokazati da je Veljko Malinović nasljednik Darinke Malinović? Da ga nije zemljišna mafija u ovom slučaju iskoristila zbog odgovarajućeg prezimena (utvrđeno da nema testamenta na osnovu kojeg je pokrenuta ostavinska rasprava, da postoji druga smrtovnica, pored one iz 1981. godine, za umrlog darodavca Darinku Livnjaković-Malinović, da su u smrtovnici koja je priložena sudu 2005. godine navedeni diskutabilni podaci)
2.  CAPO u RUPIPP-u- - Kako je Aleksandar Deurić mogao pravo korištenja parcela na kojim se nalaze zgrada Doma i dječije igralište upisati na Stambeno preduzeće Banja Luka koje ne postoji od 1992.g.?
(do donošenja rješenja banjalučke Područne jedinice RUGIP-a taj plac se u zemljišnim knjigama vodio kao društvena svojina, na kome pravo korišćenja ima Darinka Malinović. Na osnovu pravosnažnog rješenja Skupštine opštine Banjaluka od 31. avgusta 1971. godine to zemljište izuzeto je od Malinovićeve, plaćeno joj i dato za potrebe izgradnje Dječijeg doma, koji je na tom placu i izgrađen)
3.  CONSIGLIERE - Na osnovu čega je Ljubiša Ćorsović, vrli vještak građevinske struke koga je unajmio poznati advokat Malinovića, zaključio da na zemljištu ništa nije izgrađeno i da to zemljište ne sačinjava životni prostor Doma?
(u procesu nije priložena knjiga glavnog projekta uređenja terena iz koje se vidi da je zemljište privedeno namjeni, da se radi o zelenoj površini pod voćkama i da je preciziran broj kvadrata koji dolaze na svakog štićenika Doma).
4.   CAPO u VRHOVNOM SUDU – Kako je moguće da se ovaj sud ne upušta u to da li je Malinović stvarni prethodni vlasnik zemljišta?
(sud je odbio zahtjev Dječijeg doma "Rada Vranješević" i donio odluku da na snazi ostaje rješenje banjalučke Područne jedinice RUGIP-a)
5.  SOLDIER – Zašto direktor Doma Ponjarac nije uložio žalbu na rješenje RUGIP-a? Zašto se rukovodstvo Doma nije odazivalo na rasprave održane 24. avgusta i 25. oktobra 2007.g. niti su se u naknadno ostavljenom roku izjasnili u ovoj upravnoj stvari?
(Ponjarac je potvrdio da je Dječijem domu “Rada Vranješević” 12. decembra uručeno rješenje broj 11-476-270/07 od 5. decembra 2007. godine na koje nije ulagana žalba. Ovu potvrdu je, kako piše, izdao “radi ovjere pravosnažnosti”)
6.   SOLDIER – Je li istina da je Malinović vrćanje zemljišta Gradu BL platio 105.000 KM, a prodao ga za biznismenu Nenadu Luburiću za 1.850.000 KM?
7.    CAPO u Pravobranilaštvu RS – Na osnovu čega je postupalo Pravobranilaštvo RS?
(u banjalučkoj kancelariji Pravobranilaštva RS kažu da “članom 44. Zakona o građevinskom zemljištu po sili zakona prestaje državno vlasništvo na neizgrađenom gradskom građevinskom zemljištu i da se ono vraća ranijem vlasniku” ali ne kažu zašto su to uradili na osnovu lažnog testamenta koji je u međuvremenu nestao iz suda)
8.   CAPO u Gradu Banja Luka – Kako je Grad Banja Luka zaštitio svoje interese?
(sva dokumentacija dostavljena je i Gradu, koji se dopisom od 24. oktobra 2007. godine izjasnio da se ne protivi utvrđivanju prestanka državnog vlasništva i uspostavljanju ranijeg vlasničko-pravnog odnosa)

I naravno, ono što nas sve najviše interesuje je pitanje:
9.    Ko je BOSS?


Нема коментара:

Постави коментар