понедељак, 19. јун 2017.

Ko o čemu, ATV o poštenju?Dugo, dugo vremena traje serija „Ko o čemu, ATV o poštenju?

Režiseri poznati, Milorad Dodik, doživotni predsjednik i Tešanović Nataša, doživotna direktorica. Milorad Dodik = Republika Srpska. Tešanović Nataša = ATV. U međuvremenu su režiseri postali i glavni glumci, kako se drugi likovi ne bi uvodili u seriju. Što je sigurno, sigurno je. Njoj je odgovaralo da režira i glumi zbog dizanja gledanosti, a njemu je data prilika da može reći sve prostote zbog kojih ga svrbi jezik, a da ga svi čuju.

To im nije smetalo da se međusobno „pletu“, ona u izvještajima svijetu, a on na tajnim sastancima u Mrčajevcima i Bakincima. Citat iz jednog od Tešanovićkinog izvještaja svijetu: ......No ono na šta takodjer  želimo da ukažemo u ovom obraćanju Vama jeste vrlo delikatna situacija u kojoj se ATV već duže vrijeme nalazi, a izazvana je vrlo intezivnim i sofisticiranim pritiscima od strane vladajućeg SNSD-a. Kao jedini elektronski medij u RS koji ima hrabrosti da javno kritikuje rad Vlade RS, premijera Dodika, kao i aktivnosti vladajuće partije, ATV je izložena ekonomskim pritiscima, stalnim finansijskim inspekcijama, te gotovo svakodnevnim verbalnim napadima na njene novinare i urednike. Čak se i drugi mediji koriste kao platforma za obračun sa ATV-om uredjivačkom politikom, pri čemu se ne preza od pokušaja diskreditacije ATV-a u očima gradjana RS i šire javnosti. U takvoj atmosferi je vrlo teško ne samo rukovoditi ovom kompanijom, nego i raditi za nju. Imajući u vidu tu činjenicu, kao i to da nas unazad skoro godinu dana vrlo često posjećuju predstavnici raznih firmi, od domaćih fondova, do ispostava pojedinih kompanija u vlasništvu ruskih milijardera, te da naša saznanja upućuju na to da svi dolaze sa ponudama kupovine dionica u ime i za račun ovdašnjeg vladajućeg establišmenta....itd,itd.

Međutim, čim je čarobna riječ „novac“ ušla u seriju, Tešanovićka ulazi u dil sa onima zbog kojih u gore pomenutom citatu očajnički traži pomoć svijeta. On i njegovi tajkuni su našli slabu tačku i počeli da joj „bacaju“ hiljadarke, a ona je preuzela da vrši cenzuru koliko ga i kada napasti. Za uzvrat je dobio slobodu da putem televizije „dere“ sudove, ljude, djecu, sve one koji misle drugačije od njega.

Evo i jedne kreditne poslastice (i on i ona su skloni uzimanju retroaktivnih kredita koji se sami brišu i bilježe, nestaju pa ponovo pojavljuju) u kojoj ima naravno i RUGIP-a.

ATV je do juna mjeseca 2016.godine bila opterećena kreditima (iz svijeta) i upisanom  hipotekom, a onda su ista opterećenja naprasno izbrisana -  objašnjenje: svijet dao kredit, svijet izbrisao, svijet može sve, šta ko ima tu da se miješa?

Uvidom u ZK br. 10506 vidljivo je da je ATV, po osnovu brisovne dozvole od dana 06.06.2016.godine, u C listu Zk br. 10506 SP Banja Luka, bez tereta i da je kredit zadužen kod kreditora MDLF Njujork, SAD vraćen u cjelosti.Sve bi to bilo normalno da istovremeno uvidom u Bilans stanja i bilans uspjeha ATV sa danom 31.12.2016.godine nije iskazano kreditno zaduženje u cjelokupnom iznosu od 2.233484,00 KM,  kod kreditora MDLF Njujork, SAD. 


Na redovnoj  Skupštini ATV dana 24.03.2017.godine ATV pod tačkom 4. Tešanovićka, opet, traži da se kreditno zaduži kod Nove banke ad Banja Luka u iznosu od 2.500.000,00 KM, a u cilju zatvaranja kredita kod kreditora MDLF Njujork, SAD. Iz naprijed izloženog očito je da Tešanovićka prikazuje lažne podatke kroz finansijske izvještaje u poslovanju, a u cilju samo njoj poznatom, da sistem ćuti i da tužioci zatvaraju oči.


Imam informaciju i da je Nova banka odbila da joj da kredit od 2,5 miliona KM da vrati već vraćeni kredit svijetu. Moguće da će Tešanovićki, baš kao i Dodiku, upravo ta „kreditna“ pitanja postati noćna mora!

Ima i drugih problema gazdarica Tešanović. Problem joj je i to što nije uspjela, zajedno sa vlasnicima koji čine većinu odnosno 51% ATV, da proda vlasništvo za famoznih 5.1 milion KM.

Problem joj je i to što su se pojedini radnici odvažili da prodaju svoje udjele, pa je zadnja informacija iz mulja zvanog ATV da je Tešanovićka odlučila da preuzme i sudovanje u svoje ruke i da im otkaze.

Problem je što ATV i dalje registruje parazitske firme, o čemu se već pisalo, a sa jedinim ciljem da prihode usmjeri sa ATV i da putem izabranih može raspolagati sa pripadajućom dobiti, izbjegavajući da zapošljava radnike u tim firmama, plaća poreze i doprinose, jer je baza za sve ATV.

Tako su registrovani:

  1. CMT – „Commercial media travel“ d.o.o., Banjaluka (vlasnik i direktor je Drahmi Miskin zaposlen kao šef u ATV)
  2. Firma“ Program plus” d.o.o. Sarajevo (vlasnik je Samardžić Milenko jedan od vlasnika ATV),
  3. K-2 audio usluge d.o.o. Banjaluka,
  4. Popust 24 sata.- Lupon Ventures d.o.o. Sarajevo.
  5. Centar za informisanje i podršku građanskih interesa i inicijativa Banja Luka (osnivač je tata Kelečević Zlatko, a udruženje je registrovano na adresi stanovanja Tešanovićke kako bi isplaćivalo honorare Drahmi Miskinu iz CM, ATV i čega još).

Problem je što se u ATV desila i promjena vlasničke strukture, a kako imam informaciju u toku su sa bivšim vlasnicima trenutno četiri spora pred sudovima koji malo rade, a više ne rade, te tako u jednom od sporova već tri godine nije otišla tužba na odgovor tuženoj strani (svijetu).

Imam saznanja i da je novi vlasnik u velikom problemu jer ne može da „pohvata“ sve mahinacije i manipulacije koje izvodi Tešanovićka. Ne uklapa se u njene igrokaze, izvještaje i referate na temu ko su lojalni ko nisu.

I da pomalo je i komično, a nije problem, da će vlasnici ATV koji joj pomažu da održi potrebnu većinu dobiti putem marketinga, jedna, novu kuhinju i jedan, ljetovanje po izboru.

Sve se može kada plaća ATV, a nema kredita prema svijetu...

Нема коментара:

Постави коментар