среда, 29. јун 2016.

Kumče u nabavkama k'o pile u kučinama


Ne mogu a da se ne osvrnem na jučerašnje saopštenje RUGIP-a kojim oštro demantuju da su koristili službena vozila u predizbornoj kampanji i pri tom se pozivaju na Glavnu službu za reviziju, koja je, vele, decidno utvrdila način i razloge korištenja službenih vozila Uprave.

Pozivam sve zainteresovane da pročitaju taj izvještaj Glavne službe za reviziju iz kojeg se jasno vidi:

  1. Da je sin Budimira Stankovića, šef za javne nabavke RUGIP-a, potrošio skoro 9 miliona KM namjenskih sredstava RUGIP-a, bez plana (imao je prvo nekakav privremeni koji Zakon o nabavkama ne poznaje, da bi u maju 2015. dakle, više od dva mjeseca nakon usvajanja plana poslova premjera i osnivanja katastra nepokretnosti, donio Plan za 2015., a onda ga opet mijenjao u decembru 2015. !?!);
  2. Da je taj isti Tatin sin od ukupno 265 javnih nabavki očigledno preferirao direktne dilove, pardon postupke (provedeno 206 a planirano 14), ali ni njih nije uspjeo da provede po zakonu;
  3. Da su se uglavnom bavili nabavkom poslovnih prostora (7) i automobila (8);
  4. Da su bez javnog konkursa primili 33 državna službenika, što je skandal sam po sebi!
  5. Da evidencije o prisustvu na poslu nisu usaglašene sa platnim listama, pa se tako u RUGIP-u 'ladno isplaćuju plate i onima koji uopšte ne dolaze na posao (recimo Dragomir Babić i Denis Marjanović), itd.


Vratimo se na vozila. Direktor je svojom naredbom sebi, ili licu koje on ovlasti, dao mogućnost da odobri upotrebu službenog vozila suprotno zaključku Vlade RS koji zabranjuje upotrebu službenih vozila poslije radnog vremena. To su obilato i koristili, naravno i u predizborne svrhe što se može i dokazati. Uostalom, ljudi sa kojima sam pričao u to uopšte ne sumnjaju. Režim tako i funkcioniše. Sva javna dobra, njihova su dobra i tačka. Klasična pljačka! Kao poseban kuriozitet u direktorovoj naredbi o korištenju službenih vozila izdvojio bih ulogu načelnika Odjeljenja za javne nabavke (!?!) - Sina, da "prema ukazanim potrebama" daje naloge za upotrebu tih vozila! 

A što se tiče njihovih navodnih 10 krivičnih prijava protiv mene, koje su zajedno sa specijalcem Mitrovićem pisali i sricali u Budovom Keju, uz rakiju i roštilj, jedva čekam da ih procesuiraju. Imajući u vidu sposobnosti dotičnog tužioca, žarku želju direktora da se umili i potrebu Tatinog sina da se dokaže, ne sumnjam da će se raditi u prioritetu i po hitnom postupku. Jedino me brine čime će drugim tužiocima, koji su već više puta sve prečešljali od 2013.g., argumentovati svoje nove istrage. Ili su ipak Kumovska naređenja – hitna izvršenja!

Нема коментара:

Постави коментар