уторак, 19. јануар 2016.

LOGIČNO!



Naše društvo i država sve više poprimaju nadrealne i groteskne crte, a i dalje izgleda da to slabo ko primjećuje. Odnosno, ti koji primjećuju i dalje misle da ne mogu ništa sami da učine, pa i ne čine. To opet ovima koji su nenormalno proglasili normalnim i skupštinskim većinama obezbjedili podršku za takav stav, savršeno odgovara. U međuvremenu su se dodatno naoružali jednako grotesknim zakonima i pravilnicima o javnom redu i miru, o protestima, o društvenim mrežama i slobodi izražavanja neslaganja sa nenormalnim.

Specijalna policija vrši spektakularnu pljačku, na potpuno pustom (!?!) autoputu i to još snima. Maznu nekih 600.000 KM, prava sića za uobičajene iznose koji se pljačkaju od ovog naroda. Ministar MUP-a danima bježi od kamera, a onda nevoljko i bestidno kaže par prigodnih riječi o tome kako je sve to normalno i pokazuje da MUP dobro radi svoj posao. To što mu je kum načelnik Specijalne policije vjerovatno mu uliva dodatno povjerenje u ovu elitnu jedinicu.

Član Predsjedništva staloženo izjavi da ako je neko u zatvoru, to ne znači da ne može da bude ministar. Naravno da ne znači – znam šta je presumpcija nevinosti dok se ne dokaže da si kriv, ali je malo nepraktično, složićete se, upravljati važnim ministarstvom iz zatvora (gdje li će se samo održavati kolegiji tog ministarstva?). Uostalom, svi koji su ranije ikad bili uhapšeni, bili su na kraju oslobođeni, dodao je, inače potpuno u pravu, tako da stvarno ispada neozbiljno hapsiti bilo koga u ovoj državi u kojoj je sve moguće.

I da Premijerku snime kako s drugaricom razglaba o tome da li je ili nije kvalitetno kupila dva poslanika (a ne kakve čizme ili torbu). I da otac sinu da državni kredit od 3 miliona. I da otac kupi sebi vilu kešom, pa onda tu kupovinu nespretno pokuša prikriti kreditom. I da kriminalci čiste institucije od nepodobnih i neposlušnih. I da ovo i da ono. Toga je puna i čaršija i grad i pravi i virtuelni. I nikom ništa. Pojeo vuk magarca. Ili magarac vuka. I to je kod nas logično. Jer, što reče jedan čo'ek: gdje počinje logika – tu prestaje BiH.

Нема коментара:

Постави коментар