понедељак, 17. септембар 2018.

Silovanje PRAVDE


Još jedno silovanje PRAVDE i prava bilo je zakazano za danas u Banja Luci. Radi se o sudskom izvršenju nad porodičnim stanom koji sam posjedovao u Banja Luci. Iako sam isti prodao još prije dvije godine, prije pravosnažnosti presude (znajući sa kakvom mafijom imam posla), sudsko-tužilačka režimska mašina i dalje melje sve pred sobom. Ponajprije zakone i pravdu, naravno.


Iako stan, dakle, više nije moj i iako je sadašnji vlasnik koji je upisan u javne evidencije,  pokrenuo sve pravne lijekove koji su mu po zakonu na raspolaganju da zaštiti svoju imovinu, sudija Munevera Huseinbašić (supruga po zlu čuvenog i disciplinski kažnjavanog sudije Atke Huseinbašića, koji je pred svjedocima izjavio da će mi njegova supruga oteti stan po svaku cijenu), ignoriše sve pravne činjenice i zakazuje za danas prvo ročište za prodaju tog stana.

Sve bi bilo mnogo manje interesantno da se na ročištu nije pojavio jedan mladi, nadobudni kupac (drugi je odustao čim je vidio o čemu se radi,), čija je drskost i samouvjerenost privukla  pažnju prisutnih. Pitao sam ga da li ga je poslao Budo Stanković ili specijalac Miodrag Bajić (prvi komšija koji je bacio oko na moj bivši stan), a on se zbuni i uplašeno reče da sam ga s nekim zamjenio, i da on ne ide u “Kej” kod Bude Stankovića.
Sve se medjutim brzo razjasnilo kad su mi iz tužilaštva javili da se radi  o mladom stručnom saradniku Okružnog tužilastva Banja Luka – Tariku Hadžibegoviću, koji se javio kao kupac i koji je jutros uplatio 10 000 KM avansa za učešće na prodaji stana. Tako Lepirovo i Bajićevo tužilaštvo radi u smišljanju podvala i prevara kako bi ostvarili ličnu korist i dodvorili se svom šefu Miloradu Dodiku koji osvetu voli da servira hladnu. 

Tako ti lešinari to i inače rade. I čak se ni ne kriju. Tužioci (ili njihovi mlađani saradnici) obilaze kao lešinari oko nekretnina i imovine onih koji su, kao mete označeni od stane ovog prljavog režima i njihove mafije i otimaju je ne hajući za zakone i kršeci sve moguće pravne norme i prakse. Silujući PRAVDU svakoga dana u svojim novim ili renoviranim sudnicama, koje i pored toga i dalje jednako zaudaraju na trulež ovog režima.

Ročište je otkazano, jer sam zatražio izuzeće gospođe koja bi sve mogla biti, ali nikako i nigdje ne bi mogla biti sudija, jer je to suprotno pravila VSTS gdje u istom sudu ne mogu da rade supružnici, ali šta vrijede pravila kada je Muneveru doveo Milan Tegeltija sadašnji predsjednik VSTS,  a banjalučanima su poznati kockarski odnosi Atke i Milana. 

 Znam da gubi  strpljenje ta banda  koja nas je dovela dovde gdje se trenutno svi kao društvo nalazimo – na dnu, u kanalizaciji, u Crkvini !
Mogu šta hoce, ali neće moci dokle hoće! Tik-tak! Tik-tak!

2 коментара:

  1. Нема никакве сумње у истину да је судство уоште код нас најтања карика власти у којој су и остале карике изанђале од рђе која нагриза и уништава све чега се дотакне.
    Нема сумње да се ближи кулминација заглибљавања накарадне власти која нема благе везе с правов и правдом! Јер, да подсјетим на стару мудрост нашег народа: НИЧИЈА НИЈЕ ДИ ЗОРЕ ГОРЈЕЛА!
    Треба власт, односно њене мање и веће "Баје" подсјећати на наведену мудрост јер ти тзв, моћници немају памети да се сами зауставе у бахатости, осветољубивости и мржњи свега што таласа жабокречину коју су ови створили.
    Тихомир Глигорић је тако снажно заталасао баруштину актуелне власти у РС, као што је то својевремено учинио и са Судом БиХ на челу с Мевлидом Кресо. А да подсјетимо питањем, гдје је данас наведена персона те да осговоримо: Нигдје на важном мјесту.
    Јаки су само људи који су у праву а они други су, како је то поодавно рекао ОСКАРОВАЦ СЕМ ПЕКИНПО, пси од сламе.
    Глигорић зна и отворено поручује: МОГУ ОНИ КАКО ХОЋЕ, АЛИ НЕЋЕ МОЋИ ДОЛЧЕ ХОЋЕ! А то и јесте поента односа човјека и власти откад је свијета и вијека.
    Многи слободоумни људи су санас на страни Глигорића, а понајвише они, који због властите егзистенције трпе и ћуте.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Vam profesore na Vasoj analizi naseg stanja u pravosudju i drustvu Republike Srpske za koju smo se borili principima,dosljednoscu i tradicionalnim vrijedostima.Zalagati se za univerzalne vrijednosti nikada nije bilo lako u sudaru sa naraslim primitivizmom, neznanjem i brutalnoscu svake vrste. Zapoceo sam svoju borbu, ali ta borba je za svakig naseg dobrog, pomalo naivnog covjeka, koji trebaju slobodu i pravdu kao nasusnu potrebu. Vazno je zapoceti pozitivne promjene i, nema sumnje, da ce proces uskoro biti okoncan u korist svih i u funkciji opsteg dobra. Nase odluke koje donosimo u teskim,nesigurnim i opasnim vremenima odraz su naseg karaktera.

    ОдговориИзбриши