четвртак, 19. мај 2016.

Vuče, Vuče...



Istine radi, a da nam to ne bi morale da saopštavaju strane ambasade, javnost treba da zna da je usvajanjem Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova od 3. februara 2012.g., te Metodologije za obradu popisnog materijala, de facto izvršeno prenošenje nadležnosti u ovoj oblasti sa RS na BiH. To je uradio Milorad Dodik i tada vladajuća garnitura i pored jasnih upozorenja koja je dobijao od stručnih službi, pa između ostalih i RUGIP-a, kojim sam tada rukovodio.


Upozoravan je zvanično, usmeno i u pisanoj formi, ali bez obzira na to, učinio je čitav niz koraka u vezi prenosa nadležnosti, čime je Republički zavod za statistiku RS u oblasti popisa sveo na tehnički servis Agencije za statistiku BiH.


Odgovor Milorada Dodika i Željke Cvijanović na ova upozorenja je bio da oni vjeruju svojim partnerima u Sarajevu sa kojima su u koalicionom odnosu, a posebno Zlatku Lagumdžiji sa kojim imaju dogovor oko strateških pitanja.


Zbog toga je Dodikova sadašnja „dreka“ oko popisa neiskrena i neuvjerljiva, a pokušaj da posljedice svog neodgovornog i hazarderskog ponašanja, u svom poznatom maniru pijačnog varalice, prebaci na sadašnje predstavnike RS u institucijama na nivou BiH, krajnje licemjeran i samo njemu sličan.


Milorad Dodik je, taleći se sa Zlatkom Lagumdžijom, počinio veću izdaju nego svojevremeno Vuk Branković, omogućivši da nas gumicom izbrišu, a olovkom povećaju broj Bošnjaka na preko 51%.


O drugim posljedicama političkih dogovora Milorada Dodika sa tadašnjim „partnerima“ iz Sarajeva, koje panično krije od javnosti, a koji se odnose na druga važna, strateška pitanja RS i srpskog naroda, pisaću u narednom periodu...

Нема коментара:

Постави коментар