петак, 18. јул 2014.

"Briljirao" i Vasić



Srela se dva policajca. Jedan pita drugoga: Hoćeš se prijavit' na konkurs za direktora Policije? Ovaj odgovara: Hoću, znaš da ne ispunjavam opšte uslove, Baja mi je rekao da mogu.

U državi, koja prosto vapi za sposobnim i profesionalnim direktorom Policije, koji bi imao sposobnosti ali i lične hrabrosti da započne sa raščišćavanjem minskog polja kriminala, jer se nikad ne zna (a u stvari i te kako se zna) na koje zvučno ime će natrčati neki nesrećni inspektor u svojoj istrazi, kome tada treba jak i nezavisan direktor da ga zaštiti, jedini kandidat za tu poziciju je Gojko Vasić. Teško je povjerovati da u RS-u ne postoji još bar neko približnih sposobnosti.

Budući da je ministar Jovičić i pored te činjenice, zabrinut da li će Vasić biti izabran, pa je morao da svoje pozitivno mišljenje o kandidatu saopšti na RTRS-u prije intervjua dotičnog sa Odborom za izbor i imenovanje, koji je nezavisan taman koliko i on sam, nameće se logična konstatacija – i pored toga što je sve očigledno namješteno, i pored toga što se ništa ne prepušta slučaju Jovičić ne vjeruje u Vasićeve sposobnosti, pa dodatno pomaže. Što opet govori koliko im je Vasić bitan. 

Nakon Tegeltije u VSTS, Selmana u Ustavnom sudu, piona i poltrona u Tužilaštvu, provjerenih sudija na dugogodišnjem platnom spisku, zatvorena je pravosudna konstrukcija u cilju zaštite lika i zlodjela Velikog i malih vezira, čak i kada odu sa vlasti. Ostalo je da se osigura Policija, pa se i to užurbano završava ovih dana. 
Samo, bojim se, slabe vajde od tako sposobnog kandidata. 

A za radoznale, evo i pitanja na intervjuu (treće pitanje je eliminatorno):
1)      Koliko je 2+2?
5.
KOLIKO je 2+2?
3.
KOOLIIIKOOO je 2+2?
4.
Primljen. Obrazloženje: snalažljiv.

2)      Koliko je 2+2?
5.
KOLIKO je 2+2?
5.
KOOLIIIKOOO je 2+2?
5.
Primljen. Obrazloženje: uporan.
3)      Koliko je 2+2?
4.
A da nije možda 5?
Jeste, 5.
Primljen. Obrazloženje: poslušan.

Нема коментара:

Постави коментар