среда, 26. март 2014.

VRIJEME TOPUZA




"Kome snaga leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom" - Njegošev stih najbolje opisuje režim, koji u poslednje vrijeme više i ne prikriva svoje pravo lice. Sebi dozvoljavaju apsolutno sve, pa i najnižu vrstu siledžijstva kojim zastrašuju građane, medije, zaposlene u institucijama...
SrpskaAlternativa najoštrije osuđuje pozive na linč koje, preko medija i društvenih mreža, državni službenici i zaposlenici sa "jakom zaleđinom" upućuju onima čija im javna riječ nije po volji, onima koji se usuđuju da javno govore ono što većina građana misli.
SrpskaAlternativa još jednom ukazuje na pogubno stanje u  kome su naše institucije "zarobljene" i predate na milost i nemilost siledžijama sa zaštitom režima. To je najgori vid izdaje i prodaje Republike Srpske. Jedna po jedna institucija se urušava iznutra, svjesno i sa jednom jedinom namjerom – izvući još kakav ćar u ovo malo vremena koliko je ostalo do izbora, posvršavati sve započete prljave poslove i ukloniti što više tragova.
Posebna priča su pravosudni organi koji bi trebalo da štite građane, a kao da se utrkuju da se "nađu" pri ruci siledžijama. I odbace, što brže to bolje, sve optužbe i krivične prijave koje su podnijete protiv kumova i kumčića, uzurpatora tuđe imovine, falsifikatora i lopova.
Upravo zbog ovoga svaki građanin Republike treba da se zapita u kakvoj zemlji želi da živi, da li se sutra može i sam, poput Nikole Dronjka i Slobodana Vaskovića danas, naći na meti nekog siledžije i tatinog sina i da li će mu i tada ćutanje drugih biti prihvatljivo.

Нема коментара:

Постави коментар