понедељак, 14. април 2014.

VISOK PRITISAK





14.04.2014. Banja Luka, SrpskaAlternativa raspolaže saznanjem da je, u poslednjih desetak dana, vršen žestok pritisak od strane nervozne vlasti na MUP RS da se izvrši spektakularno hapšenje dr Tihomira Gligorića, što je svojevremeno najavljivao i direktor Policije Gojko Vasić.

Budući da ne postoji valjan osnov za tako nešto, ministar Jovičić se, snašao, kako je znao i umio, pa je "svojima" naredio da urade bilo šta, što će, barem u javnosti izazvati reakciju i donekle ublažiti gnijev bijesnog Dodika i njegovog kuma Stankovića, koji su nezadovoljni MUP-om koji već pola godine prečešljava Geodetsku upravu, a ne hapsi Gligorića.

Radi se o neargumentovanim tvrdnjama i optužbama, baziranim na nestručnim i selektivno uzetim tumačenjima i navodnim činjenicama. Radi se o još jednom bestidnom pokušaju vlasti da zamjenom teza, zaštiti zemljišnu mafiju optužujući upravo onoga koji je na nju prvi javno ukazao. Krivične prijave, koje je dr Gligorić, kao direktor Uprave podnio protiv konkretnih lica, već godinama tavore u ladicama ovog istog MUP-a i njemu sličnog Tužilaštva ne izazivajući nikakvu reakciju. 

Javnosti radi, podjećamo na činjenicu da je navodno djelo već bilo predmet istrage Okružnog tužilaštva Banja Luka, koje je donijelo odluku o nesprovođenu istrage, jer nije bilo dokaza za podnošenje optužnice. Sada se taj isti predmet od prije par godina daje Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, što vjerovatno ukazuje na pokušaj Milorada Dodika i njegovih trabanata da izvrše pritisak na to Tužilaštvo. 

Ostaje da se vidi šta će uraditi postupajući tužioci. Dr Gligoriću ostaje pravo, koje mu ne mogu osporiti, da da izjavu kojom će pravno i stručno pobiti sve isfabrikovane dokaze i neistine Jovičićeve i Vasićeve policije.

Ovakvi providni pokušaji vlasti da pokaže svoju navodnu odlučnost u borbi protiv korupcije i kriminala, montiranjem procesa protiv onih koji su im se našli na putu u obavljanju njihovih mutnih poslova, dovešće do još bržeg raskrinkavanja stvarnog kriminala u koji su ogrezli Milorad Dodik, njegovi kumovi i poltroni.

Нема коментара:

Постави коментар