уторак, 8. април 2014.

(S)MJENICA




08.04.2014. - Banja Luka, SrpskaAlternativa saznaje da je najnoviji dokument koji je netragom nestao iz Geodetske uprave RS mjenica preduzeća "Trgoprodaja" Budimira Stankovića koja je trebalo da bude obezbjeđenje za avans u iznosu od 1.500.000,00 KM koji je Uprava dala za kupovinu poslovnog prostora u Prijedoru. Budući da je u toku revizija finansijskog poslovanja Uprave, biće zanimljivo pročitati njihov izvještaj. 


Inače, po informacijama kojim raspolažemo mjenicu su iz Uprave iznijeli upravo sin Budimira Stankovića, Dragan Stanković (protivzakonito postavljen na mjesto načelnika Odjeljenja za javne nabavke Uprave) i Miladin Đokanović (savjetnik za finasije duboko umiješan u sve poslove klana Stanković u Upravi).


Javnosti je poznato da je dr Tihomir Gligorić smijenjen sa mjesta direktora Uprave, dan nakon što je ovu mjenicu pustio na naplatu 30.04.2013. godine. Takođe, v.d. direktor Mladen Kovačević, nije na konkursu izabran za direktora iako je bio prvi na listi, upravo zbog svoje nespremnosti da "zaboravi" mjenicu i 1.500.000,00 KM koju je Budimir Stanković dužan da vrati Upravi.


Interesantno je da ovaj slučaj, kao ni šokantna vijest da je iz Područne jedinice Uprave Banja Luka, nestalo trinaest predmeta, nisu pobudili ni pažnju ni interesovanje ministra Jovičića, Gojka Vasića, nadležnih tužilaca i policijskih i krim inspektora. Već više od pola godine oni se izgleda bave isključivo istragama protiv dr Gligorića i to u saradnji sa saradnicima zemljišne mafije u Upravi.


Nadležne organe ne zanima ni slučaj FRUKTONA (težak 12 miliona KM), iako je krivičnu prijavu protiv konkretnih lica iz Uprave, dr Gligorić kao tadašnji direktor Uprave, podnio prije tri godine. Neka javnost sama prosudi da li to ima veze sa činjenicom da je jedna od prvooptuženih (Danijela Domazet) supruga načelnika u MUP-u (Željko Domazet), koji rukovodi radom inspektora koji se mjesecima bave isključivo slučajem Gligorić.

Нема коментара:

Постави коментар