среда, 18. јануар 2017.

CRNE KNJIGE I CRNE LISTE




Iako je Republika Srpska, na ogromnu radost njenih najmlađih, prekrivena bijelim, prhkim snijegom, nekima se u njoj bijelo ne piše!

Stara se mudrost našeg naroda da onaj koji drugima jamu kopa – sam u nju upada pokazala tačnom i u ovom neslavnom slučaju našeg neslavnog Predsjednika. Nema ovdje mjesta nikakvom likovanju čak ni zadovoljstvu – šamar koji nam je Dodik, svojim nadasve glupavim i amaterskim postupcima, svima opalio, crveniće se još dugo.

Eto šta se dogodi kada misliš da si Baja i da ti niko nije ni do j...! Pa još onda uzmeš sebi ne sedam, nego sedamnaest savjetnika da te savjetuju, a oni ni da beknu, baš kad ti je najpotrebnije. Ili ne znaju (poznato je da tebi kadrove bira tvoj laktaški kum mesar ili pak u svoj kabinet udomljavaš one s kojim ne znaš gdje bi) ili ne smiju da ti kažu (što još više govori o tebi). Da ti kažu vrlo logičnu i kristalno jasnu stvar, a to je da te je ponijelo, da u nedostatku strategije i vizije neuspješno improvizuješ, da si ostao bez suvislih ideja, da si bez drugog motiva osim tog da sačuvaš sebe i svoje. I da ti se to mora obiti o glavu!

Interesantno bi bilo saznati zašto si utonuo u taj negativizam i crnilo? Po onome što se vidi spolja imaš sve što si poželio. Ogroman novac (kojeg ti istina nikad nije dosta – možda je to tvoje proklestvo). Uspješnu porodicu (sve si ih, istina, ti obezbjedio, ali valjda će znati bar da prežive kad im ti više ne budeš mogao da pomažeš). Popularnost i ljubav dijela naroda (koji te bira na izborima). Svoje poltrone i ulizice koji ti se dive i smatraju se počašćenim kada im se samo obratiš.

Zašto si onda tako crn i destruktivan? Zašto, umjesto da ovaj narod i Republiku vodiš ka prosperitetu i boljitku, želiš da gurneš u sukobe i konflikte, koji mu nisu potrebni? Zašto ti je jezik postao pogan, zašto su ti misli skučene i mračne? 

Ja znam zašto. A naslućuješ i ti. Mnogima si Milorade Dodik nanio nepravdu, mnoge si uvrijedio, oštetio, zakinuo. Mnogima si učinio zlo i to ti se sada prirodno i logično vraća. Pisao si crne knjige (nije tajna da sam ti među prvima na listi) i na najsramnije načine se obračunavao sa onima koji se nisu pokorili tvom zlu i kriminalu. I sam si sada završio na crnoj listi. Krug se zatvara. 

Jedan prijateljski savjet – ne toni dublje, no izbavi se od zla!
Amen.

Нема коментара:

Постави коментар