понедељак, 7. новембар 2016.

Presuda čopora!



Dobio sam konačno presudu sudije Okružnog suda – Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal i najteže oblike privrednog kriminala Olge Pantić. 'Alal joj vjera! Baš se raspisala. Presuda sadrži tačno 56 strana teksta.

Za sada je dovoljno samo da kažem da je uspjela da napravi svih pet grešaka u izradi presude o kojim piše sudija Majić na svom blogu (vidi tekst Pet najčešćih grešaka u izradi presude http://misamajic.com/) pri čemu bih posebno apostrofirao njegovu konstataciju da je „dužina presude često obrnuto proporcionalna dužini njenog „trajanja“ u pravnom sistemu!“

No, samom presudom bavićemo se, naravno, još, u ovom specijalno montiranom slučaju bez presedana u RS i BiH.

Sada bih se samo malo pozabavio pravilima čopora o kojim takođe, bez cenzure, govori sudija Majić. Obavezno pročitajte njegov tekst http://misamajic.com/2016/09/15/pravila-copora/. Razmišljajući o motivima sudije da tako javno i nedvosmisleno pljune samoj sebi u lice i svjesno i „pri zdravoj pameti“ učestvuje u političkom linču protiv mene i srozavanju svoje profesije, pokušao sam da pronađem olakšavajuće okolnosti za sudiju Pantić. I pored najbolje volje, nisam ih pronašao!

Jasno mi je da je odlučila da se povinuje pravilima čopora (na žalost, većina sudija to radi) i da ne želi da na svojoj koži osjeti posljedice kršenja tih pravila. „ U slučaju pobune, pravda je brza i bez milosti. Ipak, za članove čopora, postojanje tačno definisanih pravila predstavlja odsustvo uznemirenosti i omogućava da žive srećno i bez stresa. U tom smislu, član – samotnjak će biti proteran iz čopora jer predstavlja opasnost i može koštati opstanka ostatak čopora.“

Možda će je malo biti stid ujutru dok se bude gledala u ogledalo i šminkala za novi radni dan. A možda će joj moj slučaj i upravo ovakva presuda otvoriti nova vrata u karijeri. Sumnjam međutim, da će živjeti srećno i bez stresa, jer je, upravo ona, donoseći ovakvu presudu prekršila mnoge, daleko moćnije, prirodne zakone Univerzuma, što nikada ne prolazi bez posljedica!

Нема коментара:

Постави коментар