уторак, 3. новембар 2015.

DODIK NALOŽIO DA MU ISPITAJU PORIJEKLO IMOVINE



Pošto je Dodik tužio sam sebe za kriminal o kojem pjevaju i ptice na grani, pretpostavljam da će poslušni Milorad Bajić, glavni specijalni tužilac odmah izdati naredbu za sprovođenje istrage protiv njega. Nakon što prikupe dokaze i saslušaju svjedoke, ne sumnjam da će donijeti hrabro rješenje o obustavljanju istrage, pošto je to već ustaljena praksa ovog specijalno formiranog tužilaštva u svim slučajevima kada klupko počne da se odmotava prema Miloradu Dodiku.

Ipak, može se desiti da nas ovoga puta iznenade (u dogovoru sa osumnjičenim), pa podignu optužnicu, jer su i u tom slučaju rasterećeni – Posebno odjeljenje Okružnog suda je takođe njihovo, a oslobađajuća presuda po svim tačkama optužnice (150 je naveo samo PDP), osigurala bi miran Dodikov san i ubuduće. Naime, po pravilu non bis in idem (lat.: ne dvaput o istom) u procesnom pravu o pravosnažno presuđenoj stvari ne može se ponovno suditi. Izgleda da je procijenio da je ipak bolje da to na vrijeme odrade ovi 100%-njegovi-kadrovi u koje je toliko uložio. 

Radi se, ukratko, o nečuvenoj drskosti, bahatosti i najnovijem bezobrazluku Baje, koji je uništio sve čega se dotakao u ovoj zemlji: svaku instituciju, svaku dobru ideju, svaku perspektivu. Prodao je vazduh kojim dišemo, rasprodao zemlju kojom hodamo, ubio u pojam narod koji ga je birao i koji mu je vjerovao.

Moj predlog je da mu, umjesto skupog i dugotrajnog krivičnog procesa, ispitaju porijeklo imovine – taj proces je vrlo jednostavan, ne traži svjedoke i neće nas koštati ništa. Može se završiti za dva sata. Poreski inspektor izvuče njegova prijavljena primanja u zadnjih 10 godina i uporedi ih sa imovinom kojom se hvali čak i u javnosti. Oduzme razliku i eto nam iznenadnog i ogromnog budžetskog priliva.

Нема коментара:

Постави коментар